Maxfun 25 - Hycos wint Springcup 2006

Een tweede plaats als aftrek, en toch tweede worden. En dat dankzij de Pandion. Het overkwam de MXTC het afgelopen weekeinde.
10 Maxfun’s streden dit weekeinde om de eer, in een zonovergoten Medemblik, waar een lekker windje, van zo’n 15 knopen, zondag iets harder de arena waar de strijd werd gestreden vormde.

Was het twee weken geleden heel dicht op elkaar, dit keer staken twee boten boven de rest uit - de welbekende MXTC , en de Hycos. De laatsten begonnen met een mazzeltje in de eerste race, en kregen daardoor zo de smaak te pakken, dat ze de derde en de vierde race van zaterdag op hun naam schreven. De MXTC lag na de eerste dag nog een punt voor, omdat de Hycos in de tweede race 4e was geworden.

De tweede dag begon de Hycos met een eentje, en de MXTC met een twee. De heat was on ! De tweede race van die dag was het stuivertje wisselen - een 1 voor de MXTC, een twee voor de Hycos. Rekenen we de aftrek mee, dan lag de Hycos 1 puntje voor op de MXTC. Rekenen leverde op dat diegene die de laatste wedstrijd won, de serie op z’n naam zou schrijven - met maar een enkele uitzondering.

De laatste race startte de MXTC niet geweldig, maar klapte gelijk naar stuurboord, en liep daar heel hard. Zeer verassend zat echter de Pandion haar op de hielen. De Pandion had wat bemanningsproblemen gehad, en was tot nu toe niet in het ritme gekomen, maar liep nu ineens heel hard. Daarachter weer de Hycos, die de MXTC zag uitlopen en de hoop voelde zinken.
In het tweede kruisrak klapte de Pandion noodgedwongen direct na de benedenton, pas na langere tijd gevolgd door de MXTC. Bij de volgende kruising bleek dat een geweldige klap, ze lagen plotseling 3 bootlengtes voor !!

Het downwindse rak was snel afgelegd, in een spray van water, want de wind was tot zo’n 20 knopen toegenomen. Hoewel er dit weekeinde veel positiewisselingen voor de wind plaatsvonden, was dat deze keer niet zo, en ging de Pandion als eerste het laatste rak in. Nauwgezet dekten ze de MXTC, wat als resultaat had dat de Hycos weer flink inliep.

Een aantal zeer spannende kruisingen later wist de Pandion de zeer dicht genaderde MXTC toch achter zich te houden, en ging winnend over de fninshlijn. MXTC twee, en de Hycos kort daarop 3. Hycos en MXTC even veel punten, maar doordat de laatse wedstrijd door de Pandion was gewonnen had de MXTC een eerste plaats minder dan de Hycos.

Einduitslag Spingcup 2006:
1. Hycos 10 2 (4) 1 1 1 2 3
2. MXTC 10 1 (2) 2 2 2 1 2
3. On-Deck R team 20 4 1 4 3 4 4 (5)
4. Xam Box 24 3 5 3 4 (7) 5 4
5. Team Mageon 30 7 3 5 7 5 3 (dnf)
6. Freewind 35 5 (7) 6 5 6 7 6
7. Team Pandion 43 (raf) raf raf raf 3 6 1
8. X-file 43 6 8 7 6 8 8 (dnf)
9. Blackmax 47 (9) 6 8 8 9 9 7
10. BPE 57 8 9 9 (dnf) 10 10 dnf

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: