Team Branch Bureau wint ONK J22 2006

Op zondag 6 mei won Team Branch Bureau in Medemblik het Gaastra ONK J22 2006. Het viertal Jeroen den Boer, Truus Vissia, Sanne Botterweg en Martijn Punt versloeg met een constante reeks de gevestigde orde. Peter Peet en zijn bemanning eindigden op de tweede plaats, gevolgd door de wereld- en Nederlands kampioen 2005 Tjarco Timmermans. Het kampioenschap bestond uit negen races, verdeeld over drie dagen. Aan de start verschenen 46 boten, waarvan enkele onder de Belgische, Duitse en Franse vlag.

De gehele top tien van de Nederlandse ranglijst 2005 was aanwezig, dus aan competitie geen gebrek. Eelco Blok drukte in het voorseizoen zijn stempel op de uitslagen, waardoor hij als favoriet gold. Door een mindere start met drie resultaten in de twintig, miste hij ondanks drie eentjes toch het podium. Constant varen bleek dit weekend de sleutel tot succes, want de kersverse kampioenen wonnen niet één race. Ze voeren gemiddeld rond de vijfde plek met een vijftiende positie (aftrek) als enige uitschieter. Den Boer: "Het zat er wel in, maar het kwam er tot dusver nooit echt uit en dit jaar klopte alles. We begonnen zonder verwachtingen en met weinig wedstrijdritme, maar wel met hoge doelstellingen. Dat we zo constant konden presteren, kwam voor ons ook als verrassing." Peter Peet deed voorin eveneens goede zaken, maar zette twee scores boven de tien neer. Daarmee werd het zilver. Wereldkampioen Tjarco Timmermans nam met een serie van 1-2-1 een eindsprint naar de derde podiumtrede. De dames van de J Meermin stonden na zes wedstrijden op de tweede plaats, maar vielen op de slotdag terug naar de vijfde plek.

De condities waren zo vroeg in het jaar redelijk zomers te noemen met volop zonneschijn. De wind kwam overwegend uit het oosten en begon met kracht 2/3 op vrijdag en eindigde met een vier op zondag. De Koninklijke Roei- en Zeilvereniging Hollandia zorgde net als vorig jaar voor een vlekkeloze wedstrijdserie. Gedurende het gehele evenement trok het comité slechts één zwarte vlag. Den Boer: "Dat was wel eens anders. Nu startte iedereen vrij braaf, inclusief wijzelf. Voor jaar hadden wij bij de eerste negen wedstrijden al vier te vroege starts.

Voor de volledige uitslagen, zie www.j22.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: