Aankondiging - The Race of the Classics

In de Belgische zeilclubs liggen er heel wat finn's. Daar de meeste al van wat leeftijd zijn, hadden we vorig jaar het idee om voor hen een aparte wedstrijd in te richten, namelijk "THE RACE OF THE CLASSICS.
Het motiveerde deze zeilers wel, want we kregen 11 finn's aan de start.(waaronder ook enkel Nederlanders)
Voortvarend op het succes van vorig jaar, wordt deze dit jaar weer ingericht op zondag 28 mei op de spuikom te Oostende (W.O.S.).
Eerste start om 10.00 uur.

Op de zaterdag is er voor de die-hards een trainingsdag voorzien.

Het komt er op neer om voor de oudere boten een eigen wedstrijd te organiseren, zodat iedereen praktisch met dezelfde wapens kan strijden. Er is namelijk toch een gering snelheidsverschil tussen een oudere finn en een recente finn.(zeker door het rompgewicht)
Dit wordt dan ook doorgetrokken op het Open Belgisch Kampioenschap (14 en 15 oktober) waar voor de classic's ook een apart klassement is.

Deze wedstrijd is enkel open voor finn's gebouwd t.e.m. 1991.

Dit houdt in dat volgende finn's niet kunnen deelnemen:
-Devoti-finn's/ lemiuex-finn's/ wilke-finn's/ recente pata-finn's/recente mader-finn's...

Mogen wel deelnemen:
-Vlieger-finn's/lanaverre-finn's/roga-finn's/vanguard-finn's...

Het gebruik van masten (carbon of aluminium) en zeilen (katoen,dacron of kevlar) zijn vrij.

De wedstrijd richt zich dus tot Finn’s van 15 jaar en ouder. De nieuwere rompen zijn ook welkom bij wijze van een weekendje race-training. Zij worden echter niet geklasseerd.

Meer info via filman@belgacom.net
en www.finn-sailing.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: