America's Cup - Valencia Louis Vuitton Act 10

  • Author: Yan T.
    Date: vr, 12/05/2006 - 18:15

Onder de 10kn wind in Valencia. In het kiwi team van Dean Barker werd even (nog) warmer toen voor de eerste keer de spi erop ging om seconden later terug in het water te belanden. Geen paniek aan boord, de natte spi werd vervangen door een droge zonder dat er zelfs voorsprong verloren ging.

Euforie voor de Spanjaarden toen ze Alinghi vooraf gingen, een gevoel dat zou duren tot de wind zich beter aan de linkse kant van de baan voelde en Alinghi ging mee. Another day at the office voor Ed Baird die uiteindelijk met de punten ging lopen.

In flight 2 kon Alinghi China Team over de startlijn duwen en zodat Pierre Mass terug moest draaien om te herstarten. Desafí­o Español vond zichzelf tijdens de start ge-"sandwiched" tussen +39 Challenge en de comité boot wat door de scheidsrechters als niet kunnen werd beschouwd. De Spaanse zeilers kregen een dubbele penalty als beloning, waar ze er eentje direct van deden en na het gewonnen overstag duel toen ze voldoende voorsprong terug hadden herwonnen de 2de.

Flight 1
1 Alinghi beat Desafí­o Español 2007 DELTA 01:52
2 Mascalzone Latino Capitalia Team beat +39 Challenge DELTA 01:06
3 Luna Rossa beat China Team DELTA 02:52
4 Emirates Team New Zealand beat United Internet Team Germany DELTA 2:32
5 Victory Challenge beat Areva Challenge DELTA 01:01
6 BMW ORACLE Racing beat Shosholoza DELTA 01:16

Flight 2
1 Luna Rossa beat Mascalzone Latino Capitalia Team DELTA 02:15
2 Alinghi beat China Team DELTA 06:05
3 Desafí­o Español 2007 beat +39 Challenge DELTA 01:14
4 Areva Challenge beat United Internet Team Germany DELTA 00:18
5 BMW ORACLE Racing beat Victory Challenge DELTA 00:59
6 Emirates Team New Zealand beat Team Shosholoza DELTA 01:44

America's Cup - Valencia Louis Vuitton

foto © Gilles Martin-Raget

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: