America's Cup - Valencia Louis Vuitton Act 10 - 2de dag

  • Author: Yan T.
    Date: za, 13/05/2006 - 10:06

De 2de race dag van de Valencia Louis Vuitton Cup Act 10 begon met de lancering van de nieuwe boot van Desafio Espanol 2007. Koning Don Juan Carlos himself was ere gast onder de andere 200 genodigden. Bon, genoeg over koningen gezeverd.

Prachtig weer, 10-12kn wind en de iets betere weer condities schenen Mascalzone Latino-Capitalia Team te inspireren want zij zeilden een super wedstrijd tegen Alinghi. Ze lieten de Zwitsers alle kanten van de baan zien tot op de finishlijn. De nieuwe start stuurman Jes Gram-Hansen (info: goede vriend/tactieker van Russell Coutts, staat 4de op de Swedish match race lijst, dit is zijn eerste AC ervaring) gaat de startlijn over met snelheid en een halve bootlengte voor Alinghi. Op de finish is het toch Alinghi die slechts met 8 sec verschil de winst pakt.

Luna Rossa stuurman James Spithill had de prestart volledig onder controle en kon +39 Challenge een penalty afdwingen door een bakboord - stuurboord situatie. Desafí­o Español 2007 met één of andere Spaanse koning aan boord had een gemakkelijke race tegen China Team die in het midden van de race opgaven.

De Zuid Afrikanen gingen te vroeg over de startlijn en moesten terug dippen. Ze kregen problemen met het voorzeil en tegen de tijd dat ze terug op gang waren lag Victory Challenge al 300m voor, een voorsprong die ze niet meer afgaven.

Emirates Team New Zealand won met de nieuwe NZL-84 van Areva Challenge die met de oude Kiwi Cup-winnende-boot van in het jaar 2000 zeilden.

America's Cup - Valencia Louis Vuitton

foto © Francesco Ferri

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: