Volvo Ocean Race - The battle of the Atlantic

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 14/05/2006 - 00:05

9 dagen, 15u, 55min en 23sec is de snelst gevaren tijd en die staat op naam van de 144ft lange schoener Mari Cha 4. Een gemiddelde van 12.61kn. De sailingmaster op Mari Cha 4 tijdens die oversteek was Mike Sanderson, dezelfde Mike Sanderson die nu ABN Amro 1 schippert. Volgens Neal McDonald (schipper van Ericsson) is het tijdens deze etappe meteorologisch niet mogelijk.

ABN Amro 1 ligt momenteel aan de leiding gevolgd op 6nm door ERICSSON, 5 mijltjes daar achter Paul Cayard’s piraten. Dan krijgen we op 13nm van de leider ABN Amro 2, BRASIL 1 en BRUNEL. MOVISTAR sluit de hekken.

foto: Looking forward to the bow of Brunel © Brunel

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: