AUDI X35 Cup part 2 - spion gesignaleerd

  • Author: Yan T.
    Date: di, 16/05/2006 - 11:03

Sommigen onder ons zijn geen held in vrij vroeg opstaan en ik mag mezelf daar graag bij rekenen. Ik reed dus met Jan Persoons van de X-Argenta zaterdag avond al naar Muiderzand om dan aan boord te blijven slapen. Even nog iets gaan drinken vond ik een goed idee, maar blijkt dat het etablissement aldaar de deuren sluit om 22:05u.

Het zal dan maar een Fanta-ke worden aan boord, zei Jan. Vanwege de overbevolking van muggen, besloten we geen licht te maken waardoor ons na een tijdje het volgende opviel… Loopt er daar iemand met een stagspanningsmeter rond (op zich niets verkeerd mee…), en die man blijkt een onweerstaanbare drang te hebben om alle boten te checken. Tegen de tijd dat de X35-spion (laat ons hem zo noemen) zijn, … éh, laatste ronde deed, moet het ongeveer 23u geweest zijn. Het kan niet later geweest zijn want X-35 spionnen werken maar tot 23u. Benieuwd of we nog van hem gaan horen in de toekomst?

Wat voor weer gaat het worden? Gaat het regenen of gaat de zon er door komen en zal het niet meer dan 13 á 14kn wind waaien? We mochten genieten van het laatste en als ik het goed had telde de X-35 vloot nu 15 boten. Voor de NSR staan er al 18 op de lijst en ik hoorde geruchten dat er wel eens 22 kunnen worden. Voor een eerste jaar is dat niet slecht.

We zagen vandaag dat de SLAM boot oftewel Xhibition 8 van Rob Schuttrups zich best we goed voelt vooraan in deze klasse, ze gingen met 2 paaltjes en een 2tje lopen en schuiven van een 6de naar een 3de plaats. Nic Bol vaarde vandaag niet met zijn eigen boot mee, maar met de Brass van Walther Ganzevles. Vorige week vaarde Walther nog een 9 en twee keer11, vandaag werd er 3de , 4de en 7de gevaren en gaat hij van een 11de naar een 6de plaats. Quantum Racing, de boot van Nic werd ditmaal gestuurd door Peter de Ridder die twee keer 6de vaarde om het veld waarschijnlijk wat uit te testen en dan maar een paaltje binnenhaalde omdat het echt niet anders kon. De Active 24 moest het vandaag zonder de schipper doen (moederdag?) vaarde buiten een 3de plaats, een 9de en een 13de plek en blijven op een 9de plek staan. En hoe deden de Belgen het? Liesl vaart twee keer 13 en een 5de plaats en gaat daarom van een 2de plaats naar een 5de plaats. Op X-Argenta halen ze een 4de, een 2de en een 6de plek binnen en dit brengt hun op het zilveren schavotje. Quantum Racing blijft nog steeds het goud in handen houden maar X-Argenta, Xhibition 8 en Audi zien dat goud ook wel zitten. Het zal er nog spannend aan toe gaan.

We zijn halfweg nu en bij de eerste 4 kan er nog van alles verschuiven en bij de 14 anderen kan er ook nog veel van plaats gewisseld worden. Alles hangt duidelijk af van training, tactiek en strategie. De volgende 2 edities zullen op stromend water gevaren worden op de Oosterschelde bij Zierkzee. Het zal dus zichtbaar zijn vanaf de Zeeland brug en voor toeschouwers een must om het tactische zeilen eens van naderbij te aanschouwen.

Audi X35 Cup

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: