Mumm 30 Pornichet - Triple P uit de kuip

Op zondag 30 april vertrokken Joost en Ko met de Triple P richting Pornichet. Na het opbouwen van de boot kwam de rest van het team aan op dinsdag avond. Van woensdag tot en met vrijdag werd er druk getraind door het team in de baai voor Pornichet, samen met de Van Uden TU Delft en enkele andere Franse Mumm 30’s.

Zaterdag 6 mei werden er drie upwind-downwind wedstrijden gezeild met erg weinig wind. De eerste race werd een 13de plek voor Triple P, de tweede race dachten we dit goed te maken met een top-tien positie, echter kregen we een DSQ na aanleiding van ruimtegebrek bij de downwind boei, zo ook in de derde race. Op zondag werd gestart met een erg lichte variabele wind. Hierdoor werd het een erg spannend stukje zeilen, inspelen op de winddraaiingen werd beloond. Een 6de plek mede door Pieter Jan Postma ("La Pierre") die ons met verschillende goede moves naar voren bracht in het veld. De tweede race was een nieuwe verrassing voor ons, een offshore waarbij het door de lichte wind moeilijk was om de goede strategie te kiezen. Uiteindelijk zijn we vanuit een 19de plek terug geklommen naar een 4de plaats om uiteindelijk als 12de te finishen.

De laatste wedstrijddag in Pornichet was door de verschillende regenbuien moeilijk zeilbaar, de wind varieerde van 0 tot 20 knopen in tien minuten. De eerste race werd goed gezeild, bij de tweede race hadden we moeite om de boven boei te halen door een teveel aan stroming en een gebrek aan wind. Dit resulteerde in een laatste plek.

www.triple-p.nl/team

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: