Nieuwe campagne Mini-Transat 2009 van start

De deelnemers aan Mini-Transat 2007 zijn nog niet gekwalificeerd, of een kandidaat voor 2009 dient zich al aan. De Nederlander Cor Berlee ambieert deelname in de protoklasse. De boot waarmee Berlee de oceaan zal oversteken moet nog ontworpen worden. Maar aanstaande donderdag gaat de campagne ‘Berlee-Minitransat’ van start met de doop van zijn voorganger.

Solozeiler Cor Berlee: "De Mini-Transat is ongelooflijk extreem. Je bent helemaal op jezelf aangewezen. Te veel zeilers komen slecht voorbereid aan de start en halen de finish niet. Daarom begint onze campagne nu al. Ik wil mijn boot door en door kennen en getest hebben, voordat ik aan de start verschijn."

De boot die donderdag in Lelystad omgedoopt wordt tot de ‘Berlee 1’, zal de start van de Mini-Transat niet te zien krijgen. Deze boot is bedoeld om mee te trainen en aandacht te trekken. Berlee: "We hebben deze boot, de Pogo 186, tweedehands in Frankrijk gekocht. Nu hebben we hem omgetoverd tot een spraakmakende verschijning in zwart, magentarood en gifgroen."

Een 3-koppig team zal de schipper bijstaan. Terwijl Berlee zo veel mogelijk mijlen maakt, selecteert naval architect Hanco Poot een jachtontwerper en een jachtbouwer. Poot: "De Mini-Transat biedt de gelegenheid om nieuwe technische toepassingen uit te proberen. Waterballast, zwenkkielen en carbonzeilen zijn eerst getest op de mini’s, voordat ze op de VO60s verschenenen. Cor zal straks in een unieke, extreme boot de oceaan oversteken."

De bootdoop zal om 20.00 uur plaatsvinden op de Flevomarina in Lelystad. Voor meer informatie zie www.berlee-minitransat.nl.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: