ISAF World Sailing Games - Team Zwitserleven Booth/Dercksen op medaillekoers

Team Zwitserleven Booth/Dercksen ligt op medaillekoers bij de ISAF World Sailing Games 2006 in Oostenrijk. Na acht gevaren wedstrijden op Lake Neusiedl neemt het duo de tweede plaats in van het Hobie Tiger klassement. De Australiërs Darren Bundock en Glenn Ashby gaan aan de leiding.

Op zaterdag 20 mei rest alleen nog de medaillerace die moet bepalen welke teams het podium gaan vullen. Volgens Mitch Booth ligt het zo dicht bij elkaar dat het zowel de eerste als de tiende positie kan worden. Het laatste resultaat telt namelijk dubbel.

Nog voordat Herbert Dercksen van wal steekt over de voorbije zeildag in Oostenrijk, informeert hij naar de stemming in Portsmouth: "Voor het tragische verlies van Hans Horrevoets zijn geen woorden. Wij willen ons diepste medeleven betuigen aan de familie van Hans, Team ABN AMRO en zijn naaste vrienden. Onze gedachten gaan naar hen uit."

Vandaag verliepen de wedstrijden voor de catamarans stroef. Het begon met uitstel, omdat de organisatie veel wind verwachtte. Die voorspelling kwam niet uit en dus klonk om half elf ’s ochtends het startschot. Team Zwitserleven eindigde als vierde in een veld van twintig. Vervolgens ging de uitstelvlag er weer in om dezelfde reden. Dercksen: "Jammer. We zijn hier met de beste zeilers ter wereld. Dit had de show case van het olympische zeilen kunnen worden en dan word je aan de kant gehouden." Na twee uur besloot het comité om het te proberen bij inmiddels één tot twee knopen wind. Dercksen: "Niemand was het daarmee eens, maar het gebeurde toch. Bij de eerste bovenboei werd het alsnog afgeblazen." De onweersbui die de hele dag al een beetje actief was, keerde later terug en bracht wind met zich mee. Bij een opbouwende druk tot vijftien knopen, wisten Mitch Booth en Herbert Dercksen zich naar een tweede plek te zeilen. Dercksen: "We doen goed mee, dus we zijn tevreden tot dusver."

Morgen rest de zogenaamde ‘medal race’ die dubbel telt en niet aftrekbaar is. Booth: "In theorie kunnen we winnen, maar ook tiende worden. Als we het realistisch bekijken, zijn we niet dicht genoeg in de buurt van de koplopers om echt een bedreiging te vormen voor de titel." De finale wordt hoe dan ook spannend.

Top vijf na acht races:
1. AUS - Bundock/Ashby, 22 punten
2. NED - Booth/Dercksen, 36 punten
3. FRA - Xavier/Espagnon, 39 punten
4. NED - De Koning/Heemskerk, 41 punten
5. CAN - Johansson/Stittle, 46 punten

www.worldsailinggames2006.at

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: