Flevomarina Open DualHanded was stevige tocht

De eerste FlevoMarina Open DualHanded is afgelopen zaterdag gezeild met een krachtige noord-westenwind. Van de 32 aanmeldingen zijn er zaterdagochtend 27 gestart en uiteindelijk hebben 21 boten de race uitgezeild.

In Klasse 1 finishte de Fandango (FF110) met Kees de Walle en Pim Schulp als eerste, in Klasse 2 was dat de Jetstream (X-35) met Gerben Bos en Jan Kees van Mourik.

In de Classe Mini zijn er twee boten gestart en eindigde de Coconutrun (Pogo 6.5) met Norbert Maibaum en Martin Selles als eerste. Welliswaar was toen de startlijn al opgeruimd (21:30 uur) maar uitzeilen van deze tocht op een Mini was iets voor echte bikkels en dus voldoende voor een eerste plaats. Om 22:05 uuur melde de laatste deelnemer zich af (Riaan van 't Veer/Ernst Steinmeijer met de Piccolo, een Coco).

Ondanks de stevige wind (van 7+ BF afnemend tot 5) is er relatief weinig schade gevaren. Wel heeft de KNRM moeten uitrukken om de Nicky Deux (Dufour 4800) te assisteren toen het roer afbrak en het ijsselmeer via de hennegatskoker met grote gutsen de boot in stroomde. Na twee uur slepen door twee Urker KNRM boten wisten schipper Jan Smink en co-schipper Peter van den Driesche de Nicky Deux veilig de haven in te loodsen waar ze op de wal is gehesen.

De FlevoMarina Open DualHanded is de eerste wedstrijd in Nederland waarbij er in Open Klassen gevaren is. Dat wil zeggen boot tegen boot, team tegen team. Er komt geen handicap of rating aan te pas. Gezien de positieve reacties op de race en het evenement zal het volgend jaar weer plaatsvinden op de zaterdag voorafgaande aan koninginnedag (28 april 2007). De organisatie denkt verder na over nieuwe Open Klassen races.

Meer info over het evement www.open30.mysites.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: