ISAF World Sailing Games - Team Zwitserleven Booth/Dercksen wint zilver

Op zaterdag 20 mei won Team Zwitserleven Booth/Dercksen de zilveren medaille in de Hobie Tiger-klasse van de ISAF World Sailing Games 2006. Daarmee zetten de catamaranzeilers tevens de beste Nederlandse prestatie neer. Direct na de start van de medaillerace profiteerde het duo van een winddraaiing op het Oostenijkse Lake Neusiedl, waardoor het als tweede finishte.

De wereldtitel ging naar de Australiërs Darren Bundock en Glenn Ashby. Het brons was voor de Fransen Xavier Revil en Christophe Espagnon.

"Er konden vandaag zes mensen winnen, dus als je dan tweede wordt, mag je tevreden zijn", aldus Dercksen. "We zijn aan de verkeerde kant van de lijn gestart en daarna vrij snel overstag gegaan. Vervolgens kregen we een gunstige winddraaiing, waardoor we in één keer de bovenboei konden aanvaren. Daar lagen we achter de Australiërs en die positie hebben we niet meer opgegeven." De wedstrijd begon bij twee knopen wind, die in rap tempo toenam tot vijftien knopen. "Ach ja, lichtweer is makkelijk", grapt Dercksen. "Achteraf bedoel ik dan."

De internationale zeilfederatie (ISAF) organiseert eens in de vier jaar de ISAF World Sailing Games voor olympische klassen. Voor de catamarans is dat eigenlijk de Tornado. Dercksen: "De fabriek kon alleen geen boten ter beschikking stellen voor dit evenement, dus heeft de organisatie voor de Hobie Tiger gekozen." Voor Team Zwitserleven is dat een bekende boot, waarmee ze al drie keer de F18 wereldtitel wonnen. Volgende week start Team Zwitserleven in de olympische Holland Regatta in Medemblik.

Foto's en alle ISAF World Sailing Games resultaten via:
www.worldsailinggames2006.at

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: