Kwalificatie EK matchracen - Jelle Roos en zijn team gaat Nederland vertegenwoordigen

Afgelopen zondag 14 mei heeft er wederom een editie van het Kolk evenement plaatsgevonden in Delft. Dit zijn matchrace wedstrijden geweest met als inzet een plaats voor het EK matchracen in Duitsland.

Tien topteams uit heel Nederland namen deel aan dit evenement. Er werd gevaren in 2 poules met elk vijf deelnemers. De voorrondes leverde veel spannende taferelen op, ondanks de niet al te harde wind.

In poule twee ging de winst met zeer veel gemak naar Jeroen den Boer met zijn team.

In poule een echter was de strijd niet zomaar gestreden, tot en met de laatste wedstrijd was de strijd nog niet gestreden. In deze poule bevond zich ook het Broach team van de TU Delft, met leden Persijn Brongers, Joost Aapkes en Menthe de Jong. Het Broach team van de TU Delft wist in de voorrondes 3 overwinningen op zijn naam te schrijven. In de laatste wedstrijd echter pakte Jelle Roos met zijn team een vierde overwinning in de poule waardoor zij door mochten naar de finales.

De finale was een best out of five. Na vier wedstrijden ging de overwinning naar Jelle Roos en zijn team. Dit team gaat nu Nederland vertegenwoordigen op het EK matchracen.
Het team van Broach houdt hier een mooie derde plaats aan over en bevindt zich hiermee tussen de top van Nederland.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: