BST cup 2006 - Sebbe en Yannick uit de kuip

De voorbije week hebben we weer in Medemblik getraind. Alweer stonden starts en korte parcours op het programma. Er is hier dan ook nog enorm veel te winnen. Het was weer zo intensief en diepgaand, dat Carolijn (en ik ook wel een beetje) weer aan wat rust toe was. Ze besloot dan ook het BST-kampioenschap in Duinbergen dit weekend niet mee te varen. Daarbovenop was er donderdag en vrijdag teveel wind om te kunnen trainen, dus ze zal uiteindelijk minstens 4 dagen rust hebben gehad. Minstens, want de weersvoorspellingen zien er alweer heel viriel uit.

Zaterdag pikte ik dus Yannick Lefebvre op en vertrokken we naar Duinbergen. We vermoedden het wel al een beetje, maar eenmaal ter plaatse werd ons gevoel al snel bevestigd: de wedstrijd werd voor de dag afgelast wegens te veel wind.
Zaterdagavond stond er voor mij een aangename taak op het programma. Ik werd voor de tweede keer uitgenodigd als jury op Miss Sports Belgium. Er zijn ergere dingen in het leven! Ik heb mijn taak zeer au serieux genomen, maar dat neemt niet weg dat ik er met volle teugen van genoten heb.

Zondag was de wind ietwat geluwd. Het zou voor Yannick de eerste keer worden dat hij op een catamaran voer. We gingen iets vroeger het water op en ik gaf hem een spoedcursus Hobie Tiger varen. Hij had er onmiddellijk goed gevoel voor. Dit bleek heel snel. Bij de eerste start waren we als eerste weg, en vergroten alleen maar onze voorsprong. Indrukwekkend!!! Ik stond er echt versteld van. Het enigste waar Yannick het moeilijk met had, was gewoon wachten, met als gevolg dat we tussen de reeksen in, over de dag verspreid, wel minstens 15 keer kapseisden. Mijn armen staan er stijf van: het terug rechttrekken van zo'n boot vergt best wel wat krachten. Door deze zwempartijen mistten we 2 starts. De laatste start vertrokken we 2 minuten na de rest van de vloot. Uiteindelijk kwamen we slechts 1 puntje tekort om met de eindoverwinning aan de haal te gaan. Deze ging ook verdienstelijk naar het Nederlandse team Gerard Loos met Pieter Van Ruitenburg. Wij werden dus tweede, en Harry Michel vaarde met Damien een mooie derde plaats. Hopelijk zien we Harry Michel nu terug vaker in het circuit. Ivan en Thomas van de OSRC werden ex aequo 3de, wat ook zeker niet onverdienstelijk is.

Tijdens de prijsuitreiking kreeg iedereen een CD'tje met foto's van het weekend. Een tof initiatief, en ik laat jullie er alvast van meegenieten.

Ik ben ondertussen weer op weg naar Medemblik, waar we vanaf morgen weer aan de tornadotrainingen beginnen. Het zal een zware, maar hopelijk een interessante week worden. Het weerbericht geeft het ééne laagdrukgebied na het ander,dus de wind zal zeker van de partij zijn. Nu maar hopen dat het niet zoveel wordt dat we niet meer kunnen zeilen...

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: