Volvo Ocean Race - ABN Amro 1 wint 7de etappe in rouw

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 22/05/2006 - 01:54

Vreugde is ver te zoeken, deze triomf is gekleurd door droefheid. De gehele bemanning draagt zwarte bandjes om de pols uit respect voor Hans Horrevoets. Geen champagne en geen gejuich deze keer. Mike Sanderson: Wat er met Hans is gebeurd heeft ons allen gebroken. Het voelt alsof ik 1 van m’n eigen mannen heb verloren. Maar hij was betrokken in dit project vanaf het begin en we hopen dat hij nu trots naar ons kijkt.

Neal McDonald’s Ericsson komt als 2de over de finish in deze zevende etappe van de Volvo Ocean Race. Op een grijze winderige regenachtige dag in de Solent - niet de meest ideale Engelse mei ochtend- knalt de Open Volvo 70 over het water waar ze nog geen jaar geleden voor het eerst nat werd. Ze liggen 8nm voor de piraten van Paul Cayard.

Een half uurtje later volgt The Black Pearl. Zij hebben het de gehele Atlantische oceaan moeten opnemen tegen Ericsson en Brasil 1. Anderhalf uur later komt ook Brasil 1 aan om de vierde plaats in te nemen in wat een ware test van een etappe was voor hen. Brunel heeft nog een dikke 300nm te gaan en krijgt de storm op zijn zwaarste punt over zich heen. Laat ons hopen dat het hen goed gaat…

Mathematisch is de zege een vast staand feit voor de mannen van ABN Amro 1, ze hoeven nu enkel nog maar uit te varen. Maar we weten allen dat deze mannen daar geen genoegen mee gaan nemen.

Bouwe Bekking, schipper van Movistar over ABN AMRO TWO: "Seb and his crew have been fantastic over the last 24 hours. We all realized that turning around had been a very hard call for them, and hopefully they can find a little comfort that they have saved 10 lives. A boat is just a boat, you can replace it, but lives you cannot. Saying thank you is not big enough right now, it is more than that. I am sure we will have an even better friendship with them all."

foto © Jon Nash/TEAM ABN AMRO

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: