Care Plus ½ Ton North Sea Series

  • Author: entityone
    Date: di, 23/05/2006 - 14:27

Op donderdag 25 mei wordt in Oostende, samen met het startschot voor de IRC 5-6 klasse in de Oostende-Ramsgate, ook de start gegeven van eerste editie van de ½ Ton North Sea Series. Deze speciaal voor de halftonners uitgedokterde wedstrijdreeks wekte intussen de interesse van vele zeilers-eigenaars, en meer dan 70 van de voor deze gelegenheid te koop aangeboden jackets vonden een afnemer. Alle deelnemers krijgen bovendien van de hoofdsponsor Care Plus een handige EHBO-kit cadeau.

Om eens wat anders te doen, en omdat het een leuk idee is, besloten de halftonners dat de Oostende-Ramsgate, als opener van hun zeilseizoen, best eens onder de ‘double-handed-vlag’ gevaren mocht worden. Dat idee spreekt blijkbaar ook andere booteigenaars aan, en o.a. de Franse VIM (Aphrodite 101) ligt sinds dit weekeinde afgemeerd bij de Royal North Sea Yacht Club, klaar voor de start.

Om de double-handers wat ademruimte te geven, is het gebruik van een automatische piloot toegestaan, maar toch zullen de ½ tonners het niet onder de markt hebben als er veel gemanoeuvreerd moet worden: met slechts 2 paar handen voor een hele resem vallen, schoten en bakstagen kan elk gijp- of overstagmaneuver in het honderd lopen.

Na aankomst in Ramsgate, en een paar uurtjes slaap, zetten de meeste ½-ton boegen koers naar Harwich, voor het tweede evenement van de Series: de Port of Felixstowe Regatta, waar de GENERAL TAPIOCA en HALF MOON vorig jaar met de prijzen gingen lopen. Twee wedstrijddagen in Dovercourt Bay, in combinatie met de gekende Engelse gastvrijheid. Vrij logisch dat we daar dit jaar weer heen willen. De lokale Engelse halftonners lieten al weten dat ze ons warm gingen ontvangen...

De Care Plus ½ Ton North Sea Series bestaan verder nog uit de volgende evenementen: de Grand Prix de la Côte d’Opale (FRA), het Lightvessel Weekend, Breskens Weekend (NED), Nieuwpoort Weekend, de Antwerp Race en de de Antwerp Sail Cup.

www.halftonnorthseaseries.net

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: