Aankondiging: Nautica Optimist Cup

Nautica en zeilclub VVW Galgenweel hebben het genoegen u op zaterdag 5 augustus 2006 uit te nodigen voor de Nautica Optimist Cup, het evenement voor elke optimistzeiler.

Jurgen, evenementcoördinator Nautica Optimist Cup over het concept, "Dit evenement is ontstaan uit de jaarlijkse Q-cup manche van VVW Galgenweel. Begin dit jaar werd door VYF medegedeeld dat het Q-cup circuit enkel nog voor de recreanten zou zijn. Rekening houdend met de oorspronkelijke doelstelling van het circuit, m.n. beginners/recreanten laten kennismaken met wedstrijdzeilen, hebben we besloten om naast de bestaande Q-cup manche een extra klassement te creëren. Hoewel er op het water een onderscheid wordt gemaakt, blijft voor de recreanten de mogelijkheid behouden om kennis te maken met hun collega-optimistzeilers uit het wedstrijdcircuit."

De Nautica Optimist Cup omvat 2 klassementen:

  • beginners: dit klassement is er voor de optimistzeilers die minstens 1 weekje zeilschool optimist achter de rug hebben en minder dan 5 nationale wedstrijden gevaren hebben. Aangezien dit klassement ook een manche is van het Q-cup circuit van de Vlaamse Yachting Federatie (VYF) en Dinghy Optimist Class Belgium (DOCB), is het enkel toegankelijk voor deelnemers die niet met een wedstrijdboot varen. Zeilers die in aanmerking komen voor het klassement, maar die zelf over een wedstrijdboot beschikken, kunnen deelnemen in een boot van de mobiele zeilschool.
  • gevorderden: optimistzeilers, die over een wedstrijdboot beschikken en die reeds 5 of meer nationale wedstrijden hebben gevaren, kunnen deelnemen in hun eigen klassement.

Naast Nautica hebben ook andere bedrijven en lokale handelaars zich als sponsor of partner gemeld zodat elke deelnemer met een mooie prijs naar huis kan. En nu maar hopen dat de weersomstandigheden een beetje meevallen…

www.vyf.be
www.vvw-galgenweel.be

Meer info verkrijgbaar via nautica.optimist.cup@telenet.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: