Dutch youth regatta - 8 Belgen in de Goldfleet

Terwijl aan de westelijke kant van het IJsselmeer de Holland regatta plaats vond met mooie uitslagen voor Evi Van Acker, werd tijdens het hemelvaart weekend, aan de oostelijke kant, in Workum, de Dutch Youth regatta gevaren met 750 deelnemers.

De zeilomstandigheden waren ideaal met verschillende windsnelheden van 9 tot 20 knopen. Enkel op zondag ging de wind boven de 25 knopen, en werd er van verder wedstrijdzeilen afgezien. Dat was spijtig want in verschillende klassen stonden de Belgen klaar om hun positie nog te verbeteren.

Daar het EK Optimist in juli op dezelfde plaats gevaren wordt, was de wedstrijd opengesteld voor 360 zeilers. 15 landen stuurde hun WK en EK teams en zorgden voor een wedstrijd op een zeer hoog niveau. De Belgen stonden behoorlijk hun mannetje met een 15e plaats voor Sam Van Dormael, een 20e voor Chaïm Finizola en een 22e voor Quinten Lootens. In totaal behaalde 8 Belgen de goldfleet (77 boten), 4 van hen nemen ook deel aan het EK. Onze zeilers toonde dus dat ze het wateroppervlak kenden.

In cadet bevestigden de Belgen hun goede vorm door 7 van de eerste 9 plaatsen te bezetten. Morgan Good en Manu Lodewijckx werden Nederlands kampioen.

In 420 kwamen Katinka Van Laer en Sofie Belis, na een flinke remonte, juist tekort om de Nederlandse titel binnen te halen. Zij werden mooi 2e en 1e damesboot.

De splash titel blijft dit jaar nog in Nederlandse handen. Maar de Belgen komen opzetten. Mathieu Willemart (FFYB) werd mooi 2e. Verdienstelijk was ook de 14e plaats van Eelco Scholtens (FFYB) en de 15e van Anthony Pieters, die vorige week nog zijn laatste wedstrijd in optimist vaarde.

In de overige klassen vermelden we een leuke 3e plaats van Simon Rombaut, Alexander Koopman in Hobie Cat 16 en een 9e plaats van Lander Balcaen (FFYB) in laser radial.

Volgende afspraak Nieuwpoortweek 1-5 july en OBK optimist-splash 6-8 July.

www.dutchyouthregatta.org
www.optimist.be
www.skob.be

Discussieer hier

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: