Laura Maes en Pieter VandenBossche selecteren zich voor het ISAF Youth Worldchampionship

Op 29 en 30 april werd Sailing for Ostend gezield, de eerste wedstrijd op zee van het jaar voor zwaardboten. De weersvoorspellingen waren niet schitterend, zaterdag te veel wind, zondag te weinig wind. Zaterdag stond er een 12 a 18 knopen wind uit het Noorden, de golven waren niet te groot en 100 zeilers konden zonder probleem het water op.

In Area A zaten alle klassen die selectiewedstrijden zeilden om deel te kunnen nemen aan Europese of Wereldkampioenschappen. Voor 420, Laser en Laser Radial was deze wedstrijd tevens selectief voor ISAF Youth Worldchampionship. Zaterdag werden er op Area A 4 wedstrijden gestart per klasse.
Op Area B waren er problemen met het starten en het parcours omdat de snelheidsverschillen tussen de klassen te groot waren; Cadet, Splash versus 470, Fireball.

s' Avonds bij het terugkeren naar het strand waren er zeer grote golven met brekers doordat sterke wind en stroming tegen elkaar vochten. Verschillende boten hebben schade gehad. Het wedstrijdcomité heeft beloofd voor volgend jaar te zorgen voor duikers die de boten kunnen begeleiden naar het strand.

Zondag, na een zware regenbui, windstil tot 13 uur. Om 13 u konden we op het water, 5 a 8 knopen wind, er werden op beide area's 2 mooie starten gegeven voor alle klassen, deze keer verliep alles vlekkeloos.

Laura Maes heeft zich na een spannende strijd tot de laatste reeks kunnen selecteren voor de ISAF Youth Worldchampionship in Laser Radial, Pieter VandenBossche in Laser

De resultaten: www.rnsyc.be/harbour/results/Sfo_2006.htm

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: