Belgen zeilen sterk op United 4 in Muiderzand

Dit weekend ging de 2e United 4 regatta 2006 door in Muiderzand. Dit weekend is voor de meeste klassen selectief voor deelname aan de Europese en Wereldkampioenschappen. De weersomstandigheden waren uistekend, zaterdag 3 reeksen met windkracht tussen de 6 en 15 knopen.
Zondag was er iets meer wind, windvlagen tot 23 knopen.

Sam Van Dormael triomfeert in optimist.
Zaterdagavond stond Sam al eerste in de rangschikking en zondag kon hij zijn resultaat vasthouden; zeer sterk gezeild. De vorige Belgische winnaar van een United 4 wedstrijd in Optimist was Lien De Bie in Workum 3 jaar geleden. Gilles Cleeren werd knap 8e door twee reeksen te winnen op zondag.

1 BEL Sam Van Dormael
2 NED Guus Neeleman
3 NED Jolbert Van Dijk
8 BEL Gilles Cleeren

Splash
Robert Hooft behaalde een 9e plaats in de Splash.

In de 420 Klasse

1 BEL Cleeren Gertjan en Cleeren Koen

2 NED Van Notten Pieter en Kleijweg Jasper

3 BEL Van Laer Katinka en Belis Sofie

4 BEL Nikolaas van de Loock, Mathieu Seynaeve

7 BEL Lys Moulaert, Sophie Audenaert

8 BEL Laury Grosjean, Ilya Grosjean

9 BEL Charlotte Martot, Dominique Hamann

10 BEL Jeroen Belis, Arnaud Blij

Beide teams hebben zich kunnen selecteren voor de ISAF Youth World Championship 2006.

In de 470 klasse was er een zeer sterk deelnemersveld.
In een internationaal sterk bezet veld werden we verrast door de sterke prestatie van Jim en Ruben. Iedereen was onder de indruk van de technische en tactische kennis van deze zeilers, die op korte tijd een merkbare vooruitgang hebben geboekt in hun zeilprestaties.

1 NED 1 Sven en Kalle Coster (5e op ISAF ranking list)
2 NZL Andrew Brown en David Healy
3 NZL Geoff Woolleey en Mark Ovrington
4 NED 11 Marcelien de Koning en Lobke Berkhout (Wereldkampioen 2005)
7 BEL Jim Haverhals en Ruben Philipse

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: