Volvo Ocean Race - Van Baltimore naar New York, 380nm to go

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 08/05/2006 - 11:17

Verwacht wordt dat de Volvo Ocean Racers daar maandag avond in de late uurtjes al zullen gaan aankomen. Een dikke 30u zeilen resulterende in niet veel slaap dus. Op het moment van de start stond er niet meer dan 9kn wind en was het Brasil 1 die de rest van de vloot de weg wees. Maar de komende 30u kan wel eens anders uitvallen als dat de stand er nu uitziet. De verwachtingen zijn dat de wind zal gaan toenemen tot een 40kn. En momenteel liggen de Bruce Farr boten vooraan en de Juan Kouyoumdjan samen met Brunel vanachter.

Wat zal Brunel gaan doen? Zullen ze hun verwachtingen inlossen en hun spiegel laten zien aan zij die reeds de halve wereld rond zeilden in dit event? Zal ABN Amro 1 zijn dominante rol weer opnemen? Zal Ericsson beter scoren nu ze een andere navigator (Mark Rudiger) hebben?

foto © Ruud Kattenberg / Brunelteamwork

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: