Volvo Ocean Race - From zero to hero

  • Author: Yan T.
    Date: di, 09/05/2006 - 13:19

Voor zover dat van de ABN Amro 1 jongens gezegd kan worden uiteraard. Ze hebben de etappe naar New York gewonnen en vullen daarmede hun "punten-bank-rekening weer wat aan. Toen ze vertrokken in Baltimore lagen ze helemaal achteraan, en ging het maar tegen een slakkengangetje vanwege de licht weer condities in Chesapeake Bay. Maar toen kwam de wind opzetten… Van de baai tot aan de finish was het aan de wind zeilen in soms meer dan 40kn wind (dat is windkracht 8-9, dan breken de ‘takskes’ af en waaien er dakpannen in het rond).

Achter de ABN Amro 1 jongens wordt er nog hevig gestreden om de 2de plek want het verschil tussen de 2de, 3de, 4de en 5de boot is slechts 2nm.
Momenteel liggen de Piraten en Movistar 2de, 1nm daar achter Ericsson Racing Team gevolgd op weer 1nm Brasil 1. Dan krijgen we Brunel op 38nm van de finish of 8nm van Brasil 1 en de jongens van ABN Amro 2 op nog eens 10nm van Brunel.

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: