Michel Kleinjans start in de round Shetland Britain and Ireland race

Oceaanzeiler Michel Kleinjans start zondag 11 juni, in de Round Britain and Ireland race. Een uithoudingsrace vanuit Plymouth, UK, die in vijf etappes in wijzerzin omheen de eilanden draait.

Hij heeft in de aanloop daarvan zijn boot, de veertigvoeter Roaring Fourty helemaal opgeknapt. Het interieur is lichter en efficiënter geworden en ook de zeilvoering is performanter geworden.

Voor Kleinjans kansen liggen erg hoog: hij nam in ’93 en ‘98 deel aan deze race voor duobemanningen en haalde respectievelijk de derde en de vierde plaats over-all, in ’98 was hij ook nog de overwinnaar in zijn klasse.

Kleinjans zette met deze boot diverse records neer: onderandere in 2004 het snelheidsrecord over hetzelfde traject, maar dan non-stop en solo en in 2005 het snelheidsrecord rond Ierland.

De vorige recordhouder van deze Ronde om Ierland, de Ier Michael Liddy, is nu Michels co-schipper in deze race waaraan zesenveertig jachten deelnemen, negen daarvan in de 40 voets klasse.

Het traject:

Plymouth - Kinsale (Ierl.) 230 zeemijl
Kinsale - Castelebay (Schotl.) 460 zeemijl
Castlebay - Lerwick (Shetland Eilanden) 420 zeemijl
Lerwick - Lowestoft (Eng.) 470 zeemijl
Lowestoft - Plymout (Eng.) 305 zeemijl

www.rwyc.org/ShetlandRBI/home.asp
www.michelkleinjans.be

Discussieer hier

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: