418 voorinschrijvingen Zwitserleven Ronde om Texel

Op zondag 11 juni 2006 telde de 29ste Zwitserleven Ronde om Texel 418 voorinschrijvingen. Vanaf woensdag 14 juni waaien de zeilers uit alle windstreken aan en begint het jaarlijkse catamaranspektakel. De Nederlandse catamarantop is aanwezig, waaronder de overall winnaars van vorig jaar (Mischa Heemskerk en Sander de Boer) en de recordhouders Wouter Samama en Jeroen de Leeuw. Ook zullen de kernploegleden Mitch Bootch en Herbert Derksen opnieuw een poging wagen om als eerste te finishen. Op zaterdag 17 juni om circa 12.00 uur geeft de welbekende helikopter het gekleurde startsignaal.

Ronde coördinator Edwin Lodder: "Vooralsnog hebben we minder voorinschrijvingen dan in 2005, maar we verwachten nog laatkomers. Zeker nu de weersvoorspellingen zo goed zijn. Veel deelnemers hebben nadat ze vorig jaar niet konden starten vanwege de hoge branding besloten af te wachten hoe de condities dit jaar zullen zijn." Op dit moment vertegenwoordigt het deelnemersveld tien nationaliteiten. Oud-winnaar en olympische medaillewinnaar Darren Bundock (AUS) en de Franse topzeiler Jean-Christophe Mourniac horen daarbij. De jonge winnaars van de Texel Dutch Open 2005, Kearns en Bearns (GBR), zullen hun titel verdedigen. Dit kampioenschap vindt plaats van 14 tot en met 16 juni en bestaat uit korte baanwedstrijden die voor velen als voorbereiding op de grote race van zaterdag gelden. Het is een officieel door het Watersportverbond erkend Open Nederlands Kampioenschap. Op vrijdagmiddag komen tien teams uit in de eerste TNG Short Track. Ze varen op een korte baan afvalraces en de laatste twee nemen het tegen elkaar op in de finale. Dit zal zo dicht mogelijk onder de kust plaatsvinden om het publiek mee te laten genieten.

Live reportages
Als de zeilers op zee bikkelen om zo snel mogelijk Texel te ronden, kunnen de achterblijvers via live televisiebeelden meeleven. Die worden rechtstreeks op een groot televisiescherm op het strand getoond. Zelfs de mensen thuis hoeven niets te missen, want dankzij I-net kunnen zij alles live op internet volgen. De Zwitserleven Ronde om Texel komt tevens rechtstreeks de huiskamers in via Astra en de kabel op Texel en in Noord-Holland. Radio 3FM spreidt met de TROS op donderdag de vleugels uit op het eiland en start dan met de live uitzendingen tot en met zaterdag vanaf het strand.

Voorpret tijdens Rondeweek
Als het weer het toelaat, zullen ongetwijfeld enkele teams gedurende de Rondeweek een poging wagen om het record aan te scherpen. Op het strand bij Paal 17 zorgt een uitgebreid programma met veel muzikale uitspattingen voor de nodige ontspanning. De in 2004 geïntroduceerde pitstraat keert in 2006 wederom terug. Catamaranliefhebbers kunnen daar hun hart ophalen als het om hun sport gaat. Ze vinden er de interessante nieuwtjes op het gebied van materiaal en kleding.

www.roundtexel.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: