Volvo Ocean Race - inport race Rotterdam - ABN AMRO One aan de leiding

  • Author: Ice
    Date: zo, 11/06/2006 - 15:34

ABN AMRO One nam de linkse kant van de baan dichtbij de kust, kreeg daar voordeel door iets minder stroming en kon de bovenwinds ton met ruime voorsprong ronden.
BRASIL1 kwam 57 seconden later en zet nu de aanval in met PIRATES of the CARIBBEAN op de hielen, het gaat deze twee enorm om de punten voor het overal resultaat.

Het zag ernaar uit dat ERICSSON de beste start had aan de pin end maar ze hadden een OCS en moesten helaas terug voor een herstart. ABN AMRO Two mist deze race duidelijk boothandeling en kwam na een fout met de genua in de rook van het veld te liggen.

BRUNEL mist ook de finesse tijdens de maneuvres en geraakt tot nu niet op snelheid. ERICSSON zit ondertussen al te pushen aan hun spiegel.

foto © David Branigan

Discussieer hier

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: