Armada van pleziervaartuigen bij vertrek Volvo Ocean Race

Alles wat verantwoord de Maas op kon heeft vanmorgen de Volvo Ocean Race in een 'Parade of Sale' uitgeleide gedaan naar de start van de laatste etappe richting Gothenburg. Zowel kleine RIB's als enorme partyschepen voeren met de 6 V70's mee naar de start in Hoek van Holland.

Op de kades in het Veerhavengebied, langs de Maas en in Hoek van Holland waren vanmorgen volgens de organisatie 30.000 mensen getuige van de enorme vloot vaartuigen.

Met deze Armada van schepen is de Stopover van de Volvo Ocean Race in Rotterdam succesvol afgesloten. Dat Nederland een zeevarend volk heeft blijkt eens te meer aan de enorme aandacht in de media en de half miljoen bezoekers die de afgelopen tien dagen het evenemententerrein hebben bezocht.

Of de Volvo Ocean Race over vier jaar opnieuw Rotterdam zal aandoen is nog onduidelijk, maar Rotterdam is er klaar voor. De bemanningen van de schepen vonden Rotterdam in ieder geval tot nu toe de beste Stopover.

foto © Oskar Kihlborg

Volvo Ocean Race

Wie wint deze etappe? Discussieer hier...

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: