Texel Dutch Open 2006 - Geen races op eerste dag

Op woensdag 14 juni 2006 voeren de 64 ingeschreven teams niet uit voor de eerste races van de Texel Dutch Open 2006. Een naderende regenbui met zware windstoten deed de wedstrijdorganisatie besluiten om de deelnemers aan de wal te houden.

Uiteindelijk bleek het mee te vallen en bleef het bij druilerig weer. Het officieel door het Watersportverbond erkend Nederlands Kampioenschap Catamaranzeilen duurt nog tot en met vrijdag 16 juni 2006. Op zaterdag gaat de 29ste Zwitserleven Ronde om Texel van start met naar verwachting 450 boten.

De winnaars van de Texel Dutch Open 2005, Simon Kearns en Ben Burns (UK), zijn er klaar voor om met de Hobie Tiger hun titel te verdedigen. Kearns: "We hebben er hard voor getraind en leven al drie maanden naar dit evenement toe. We weten nu wat we kunnen verwachten, dus we gaan ervoor." Vorig jaar presteerden de jonge en ambitieuze Britten sterk bij lichtweer, maar hadden ze iets meer problemen tijdens de ruige Ronde. Ze sloegen over de kop. Kearns: "Hopelijk kunnen we de kopgroep dit jaar meer pushen. De voorspellingen zijn in ieder geval goed voor ons." De jongens hopen in de F18-klasse ervaring op te doen en sponsors aan te trekken voor hun olympische aspiraties in de Tornado.

"Het gaat spannend worden"
Ook Mischa Heemskerk en Sander de Boer, overall winnaars van de Zwitserleven Ronde om Texel 2005, staan in de startblokken. Ze verwachten flinke tegenstand van toppers als Darren Bundock/Glenn Ashby, Vincent Huntelman/Herwin van der Kamp en Jean-Christophe Mourniac/Frank Citeau. De Boer: "Het gaat spannend worden. We hebben net dat beetje geluk nodig dat het verschil maakt." Het Yamaha-team zeilt sinds dit seizoen op de nieuwe Nacra F18 Infusion en niet onverdienstelijk. De Boer: "Afgelopen weekend hebben we de North Sea Regatta gewonnen en we waren tweede bij Eurocat in Carnac."

Jong talent
De zeventienjarige Chris Rashly (UK) stuurt de TNG-boot, een Hobie Tiger, met Marcus Lynch in de draad. Twee jaar geleden debuteerde de tiener in de Zwitserleven Ronde om Texel als bemanning van Stuart Gummer op de Spitfire. Toen eindigde het duo op de dertiende plaats. Nu hoopt Rashly op een plek in de top tien. Rashly en Lynch werden dit seizoen al elfde in Carnac en twaalfde bij de ISAF World Sailing Games. De mannen trainen tevens met de Tornado. Lynch: "We zijn lerende. We willen in 2012 aan de Spelen in London deelnemen."

Morgenochtend staan er minimaal twee races op het programma. De weersvoorspellingen zijn goed met een noordenwind kracht drie.

foto: Simon Kearns en Ben Burns (UK) winnaars Texel Dutch Open 2005

www.roundtexel.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: