Volvo Ocean Race - Piraten winnen de 9de etappe

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 18/06/2006 - 11:03

Tijdens de laatste etappe van deze Volvo Ocean Race 2005-06 heeft ABN Amro 2 bijna de gehele tijd laten zien waar je juist moest varen, en moest de gouden medaille op het podium in de laatste 50 seconden afgeven aan Pirates of The Caribbean. Een klein uurtje later komt Brasil 1 als 3de binnen.

Om Paul Cayard (foto) van de algemene 2de plaats te krijgen moesten ze 5 boten tussen hen beide krijgen, maar dat vonden de piraten maar niets. Brunel wiens laatste kans het was om te laten zien dat ook zij punten konden scoren komen als 4de over de lijn, een dik half uur voor Ericsson Racing Team die de 5de plaats inneemt. En ABN Amro 1 die in deze etappe totaal geen stress hadden finishen voor de eerste keer in deze Volvo Ocean race laatst in een offshore race.

In de totale eindstand ligt ABN Amro 1 dan weer helemaal bovenaan en hebben met hun 96 punten slechts 16pts te kort om aan het maximum van 112 te komen.

Op de 2de plaats vinden we de Piraten van Paul Cayard met 73 punten (op 2 augustus komt trouwens de nieuwe film uit).

Brasil 1 gaat met 67 punten op het bronzen schavotje staan vlak boven de jongens van ABN Amro 2 die in deze editie 58.5 punten bijeen hebben gezeild.

Op slechts 3.5 punten verschil staat op een 5de plaats Ericsson Racing Team. En Movistar, het enige team dat zonder boot finisht, heeft juist de helft van de punten van de leider, zijnde 48pts. Brunel sluit op een 7de plek het rijtje met 15.5 punten.

foto © Oskar Kihlborg

http://www.volvooceanrace.org

Discussieer hier

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: