Het is wit, het drijft (nogal snel) en het is 34.7 voet lang. Wat is het?

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 19/06/2006 - 01:20

Een First 34.7 waar grote zwarte en grijze letters op staan. Vorig weekend is de navelstreng van de nieuwe Farr design boot van Philippe Bergmans doorgeknipt. Dat de jongens aan boord de Aquaholic mooi aan de praat kregen bewijst hun eerste plaats in de Light Vessel Race in Zeebrugge.

Zelf vaarde ik op de Allard en had het genoegen even boord aan boord te liggen met deze jongens en stond er verteld van hoe snel ze wel niet gingen. De Aquaholic was 10 min voor ons gestart en het duurde 13nm eer we ze hadden ingehaald. Bruno van Cant zei: "als je achter die boot gaat staan kan je, je niet inbeelden dat ze nog meer boot konden steken in die 34.7 voet dat hij lang is. Het is een erg compleet schip.

De bemanningslijst bestaat op een paar uitzonderingen na bijna volledig uit mensen van de kleinzeilerij. Buiten Philippe Bergmans vinden we Bernard Wilmet met wie Philippe het roer deelt, Floris Mortelmans en Dries Leys, Bert Schandevyl op het voordek, Denis Wilmet en Yannick Grecourt.

Op het programma van dit jaar staan nog Commodores Cup, Cowes Week, Breskens Week, Delta Weekend, Open Belgian Championship en de Antwerp Race.

Dit jaar zal vooral een investering in ervaring zijn om dan volgend jaar een pak sterker uit de hoek te kunnen komen. Het is moeilijk te zeggen hoe we juist gaan presteren op Commodores Cup en Cowes Week, we gaan er in ieder geval het beste van maken. Alzo sprak Philippe Bergmans.

www.aquaholic.be

Discussieer hier

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: