Twee kampioenschappen tijdens de Deltaweek 2006

Van 30 juni tot en met 9 juli 2006 wordt de 36e Deltaweek gehouden.De Deltaweek is een zeilwedstrijdevenement voor kajuitjachten op de Oosterschelde en Noordzee voor de Zeeuwse, Hollandse en Belgische kust. Per jaar doen er rond de 200 zeiljachten mee aan dit evenement.

Daarmee is de Deltaweek het grootste meerdaagse zeilevenement van Zuid-West Nederland. Tijdens de Deltaweek wordt ook dit jaar weer een tweetal Kampioenschappen gevaren. De ORC-CLUB klasse vaart er het open Nederlandse klasse kampioenschap Zuid en de First 31.7 eenheidsklasse kajuitjachten vaart er het open nationale klasse kampioenschap. Daarnaast is de Deltaweek door de X-35 en de IMS klassenorganisaties uitgekozen als een van de topevenementen voor hun klasse.

Kampioenschap ORC-CLUB
Voor de ORC-CLUB klasse is het de 5e keer dat er een kampioenschap wordt gehouden. Alle keren gebeurde dat tijdens de Deltaweek. De boten in de ORC-CLUB klasse zijn in principe "gewone" toer kajuitjachten die wedstrijd varen. Maar er wordt daarom niet minder fanatiek om de ereplaatsen gestreden.

IMS Topevenementen circuit
De Noordzeeclub, de klasse organisatie voor kajuitboten, heeft de Deltaweek uitgekozen als een "IMS topevenement". Daarom varen de IMS boten in het eerste weekend gedurende 3 dagen speciale wedstrijden op een eigen baan. De wedstrijden tellen mee voor de Verbondsbezem , de prestigieuze prijs voor de IMS competitie.

AUDI CUP; X-35 klasse
Deze splinternieuwe eenheidsklasse vaart tijdens de beide zondagen van de Deltaweek wedstrijden op een heen-en-weer-baan.om de Audi X35 Cup. In de X-35 zeilt de top van de Nederlandse zeilers om, zonder de hinder van een handicap, uit te kunnen maken wie er nu echt het beste kan zeilen. Ook binnen deze klasse verwachten wij veel strijd en mooie wedstrijden.

Kampioenschap FIRST 31.7
Na het succesvolle kampioenschap van vorig jaar wordt ook in 2006 het Nederlandse kampioenschap voor de First 31.7 eenheidsklasse tijdens de Deltaweek gehouden. De keuze om tijdens de Deltaweek het kampioenschap te organiseren, is gebaseerd op de goede organisatie en de mogelijkheden van het prachtige wedstrijdwater. De ontspannen sfeer tijdens de Deltaweek en de bereikbaarheid voor zowel Nederlanders als Belgen spelen daarbij ook een rol.

Programma voor de Deltaweek 2006

 • Vrijdag 30 juni: Race van Bruinisse naar Zierikzee; aanbrengrace en
  wedstrijden voor de IMS klasse vanuit Zierikzee
 • Zaterdag 1 juli en zondag 2 juli worden er races georganiseerd vanuit Zierikzee voor alle klassen
 • Maandag 3 juli: Butengaets race van Zierikzee naar Sint Annaland
 • Dinsdag 4 juli: Wedstrijd van Sint Annaland naar Wemeldinge
 • Woensdag 5 juli: Onrustrace van Wemeldinge naar Colijnsplaat
 • Donderdag 6 juli: Emelisserace van en terug naar Colijnsplaat
 • Vrijdag 7 juli: Veronicarace, Zeelandbrug-, en Roompotrace:
  middellange wedstrijden op zee voor de Zeeuwse, Hollandse en Belgische kust; Vuilbaard race: korte wedstrijd van en terug naar Colijnsplaat; voor rond en platbodem boten.
 • Zaterdag 8 juli: Zaterdagwedstrijden van Colijnsplaat naar Colijnsplaat;
 • Zondag 9 juli: R&P Finale IMS; finale kampioenschappen; afsluiting en prijsuitreiking van de IMS klasse en het ORC-Club en First 31.7 kampioenschap in Colijnsplaat.

Het Open Nederlandse Kampioenschap voor kajuitjachten in de ORC-CLUB klasse Zuid wordt tijdens de Deltaweek 2006 gezeild op 7, 8, en 9 juli vanuit Colijnsplaat. Het Open Nederlandse klasse kampioenschap First 31.7 wordt eveneens gevaren op 7, 8 en 9 juli vanuit Colijnsplaat.

Over de Deltaweek
De Deltaweek is een zeilwedstrijdevenement voor kajuitjachten op de Oosterschelde en Noordzee voor de Zeeuwse, Hollandse en Belgische kust. Er nemen per jaar rond de 200 zeiljachten aan deel. Daarmee is de Deltaweek het grootste meerdaagse zeilevenement van Zuid-West Nederland. Het grootste aantal deelnemers vaart tijdens het eerste weekend.

foto © Jan Lampert

Labels

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: