Volvo Ocean Race - Neemt Grant Wharington wraak op Brunel? - update

Bij aankomst in Gothenburg nam de V70 Premier Challenge ondanks een contract met Brunel voor nog 6 weken relatie varen binnen een half uur de benen. Wat Brunel niet wist was dat Matt Allen de uiteindelijke eigenaar van de V70 met een bemanning naar Zweden was gekomen om de boot direct na de finish weg te halen.

Enkele Aussies op de boot wisten dat waaronder Bindy Lockhart en Grant Wharington die na dit incident de vermoorde onschuld speelden. Het was dan ook de enige keer dat Grant de boot bij een etappe-aankomst niet stond op te wachten.

Brunel is woedend maar heeft de Open 60 van Hans Bouscholte nu gehuurd om de relatie-varen klus af te maken. De charters zouden nog tot eind juli lopen. Brunel brult contractbreuk want ze hebben alles betaald.

Dit lijkt op een wraakactie omdat Brunel niet meer wilde dat Grant Wharington de offshores deed.

Jan Arie van Barneveld (CEO Brunel) vertelde me tijdens een telefoongesprek dat Brunel de zeilsport verder zal blijven ondersteunen maar nooit meer met de mensen van het Australische Premier Challenge syndicaat.

foto: Grant Wharington (links op de foto) in januari 2006 nog dikke vrienden met Jan Arie van Barneveld (rechts) ©Sally Collison

Brunel Teamwork

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: