Neemt Grant Wharington wraak op Team Brunel?

Bij aankomst in Gothenburg nam de V70 Premier Challenge ondanks een contract met Brunel voor nog 6 weken relatie varen binnen een half uur de benen.
Wat Brunel niet wist was dat Matt Allen de uiteindelijke eigenaar van de V70 met een bemanning naar Zweden was gekomen om de boot direct na de finish weg te halen.

Enkele Aussies op de boot wisten dat waaronder Bindy Lockhart en Grant Wharington die na dit incident de vermoorde onschuld speelden. Het was dan ook de enige keer dat Grant de boot bij een etappe-aankomst niet stond op te wachten.

Brunel is woedend maar heeft de Open 60 van Hans Bouscholte nu gehuurd om de relatie-varen klus af te maken. De charters zouden nog tot eind juli lopen. Brunel brult contractbreuk want ze hebben alles betaald.

Dit lijkt op een wraakactie omdat Brunel niet meer wilde dat Grant Wharington de offshores deed.

Jan Arie van Barneveld (CEO Brunel) vertelde me tijdens een telefoongesprek dat Brunel de zeilsport verder zal blijven ondersteunen maar nooit meer met de mensen van het Australische Premier Challenge syndicaat.

foto: Grant Wharington (links op de foto) in januari 2006 nog dikke vrienden met Jan Arie van Barneveld (rechts) ©Sally Collison

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: