Tour de France a la Voile start op 30 juni

  • Author: entityone
    Date: ma, 26/06/2006 - 13:53

Sinds 17 juni ligt de Belgische Mumm30-deelnemer aan de 29ste uitgave van de Tour de France a La Voile, de stilaan welbekende bijna niet in 1 adem uit te spreken "T. SERVICE INTERIM - REGION DE BRUXELLES-CAPITALE / BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST, in het Noordfranse Duinkerke, waar op 30 juni de proloog van de Tour gevaren wordt.

Het voorbije weekend stond in het teken van de voorbereiding en de officiële meting van de boot. Onder een staalblauwe hemel en brandende zon op zaterdag, en tijdens een koude en regen-volle zondag hielden de team-leden zich bezig met het verwijderen van de oude laag antifouling… wat niet echt in één-twee-drie gebeurd is. Naarmate de tijd vorderde, kreeg de onderkant van de boot zijn originele grijze kleur terug, en leek de bemanning meer en meer op een stel smurfen.

De security control hield gelukkig geen verrassingen in petto : alles OK. De boot werd gewogen en viel met zijn 1983 kilo binnen de klasse-normen. Daarna was het de beurt aan de officiële meters: de kiel en het roer werden nauwkeurig opgemeten. Het roer bleek OK te zijn, maar op de kiel hadden de heren wel het één en het ander aan te merken: bovenaan de vin moest er langs beide kanten 3 cm epoxy bij, onderaan slechts één millimeter. Na de tweede controle was alles goedgekeurd.

Dan was het de beurt aan de zeilen: die dateren nog van 2003, zodat de heren maar moeilijk een vrij plaatsje konden vinden om de stempel van 2006 te zetten. Maar dat was dan ook het enige wat op de zeilen viel aan te merken. Onze twee nieuwe zeilen (een grootzeil en een medium genua) komen hier woensdag aan en zullen dan ook gemeten worden. Dan rest ons de allerlaatste controle: op de Mumm30 mag slechts 525 kg aan bemanningsvlees mee. Zal er een last-minute gewichtsverliestraining nodig zijn? We zullen zien.

In Duinkerke zijn de 32 ingeschreven Mumm30s er stilaan klaar voor. De weersvoorspellingen worden wat in het oog gehouden, de bemanningen klaargestoomd en de boten verder vertroeteld. Nog even geduld: op 30 juni knalt de wedstrijdleiding de Tour uit de startblokken.

foto © Jean-Marie LIOT/CFE06

www.tourvoile.fr

Discussieer hier en breng je stem uit

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: