SKIFF 29er teams varen hun allereerste wedstrijd

In het Waalse land vonden de Belgische Open Skiff wedstrijden plaats. Op het meer van Plate Taille, bijna in Frankrijk, hadden zich 28 Skiffboten verzameld, waarbij onze 7 29ers het best vertegenwoordigd waren. Kelvin, Olaf, Iris, Viola, Filip, Thomas, Maarten, Jasmijn, Miguel, Pieter, Jason, Kaj, Johan en Kirsten zijn met een hele fanclub naar het zuiden afgereisd. Super spannend en vooral erg gezellig.

Zaterdag was een mooie zonnige dag maar is er meer gezwommen dan gezeild. Niet door het omslaan, maar door de afwezigheid van de wind… Er kon slechts 1 officiële wedstrijd gevaren worden en daar werd ook nog eens uren over gedaan. In de avond werd het goedgemaakt met een super BBQ gevolgd door een sportief potje Nederland-België (zonder gele en rode kaarten). De avond werd afgesloten om het zelfgemaakte kampvuur waar de sterke verhalen al snel boven water kwamen.

De volgende ochtend was het wederom windstil. Hebben we daarvoor die lange reis naar het zuiden gemaakt? En pas bij 4 starts zou de wedstrijd officieel zijn. Zou het nog gaan lukken om 3 wedstrijden te varen? Langzaam maar zeker kwam de wind toch om de hoek kijken en kon de strijd beginnen. Het ging om het hardst en met de steeds draaiende wind bleef het spannend. Er konden uiteindelijk zelfs 4 wedstrijden plaatsvinden. Door de verschillende typen Skiffboten die deelnamen, streed iedereen tegen elkaar en werd gebruik gemaakt van een wegingsfactor voor een eerlijke eindstand.

Uiteindelijk hebben alle 29ers het super goed gedaan en waren Jason & Kaj onderling het snelst. Ze zijn zelfs 3e geworden in het eindklassement! Het werd een nek-aan-nek race voor de 7e, 8e en 9e plaats tussen de teams Miguel & Pieter, Johan & Kristen en Thomas & Filip. Niemand laatste en iedereen tevreden. Zo niet over het resultaat dan wel over de gezelligheid!

De eerste prijzen zijn dus binnen, welk team volgt?

Wedstrijden die op het programma staan voor 2006:

  • 22 t/m 29 juli - WK 29er Weymouth Engeland (voor degenen die zich hebben aangemeld)
  • 5 en 6 augustus - Sweetlake Sailing Zoetermeer (info volgt)
  • 9 t/m 13 augustus - 29er Zomerkamp (geef je aanwezigheid door als je dat nog niet hebt gedaan!)
  • 30 september en 1 oktober - Open Dutch Skiff Trophy (info volgt)

www.skiff.nl

Discussieer hier

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: