Drie Nederlandse teams naar het WK Yngling

Van 3 juli tot en met 8 juli vindt het wereldkampioenschap plaats in de Ynglingklasse. In het Franse La Rochelle strijden in totaal 64 teams om de titel. In de olympische damesklasse verschijnen 32 boten aan de start met deelname van drie Nederlandse teams.

In de open klasse zeilen eveneens 32 teams om de titel.

Drie Nederlandse teams
Coach Maurice Paardenkooper heeft de teamsamenstelling bekend gemaakt:
In de Ned 1 varen Annelies Thies, Brechtje van der Werf en Marije Kampen
In de Ned 11 varen Janneke Hin, Annemieke Bes en Petronella de Jong
In de Ned 111 varen Mandy Mulder, Marije Faber en Floortje Hendriksen

Programma
Op maandag 3 juli start de eerste wedstrijd om 13.00 uur. Als weer en wind het toelaten worden er per dag twee races gevaren. Zaterdag 8 juli is de laatste wedstrijddag. Het kampioenschap levert twee wereldtitels: één voor de dames voor wie dit een olympische klasse is en één wereldtitel voor de open klasse.

De Nederlandse teams worden begeleid door coach Maurice Paardenkooper en bondscoach/teamleider Jaap Zielhuis.

www.srr-sailing.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: