Louis Vuitton Act 12 - Wie zeilt tegen wie?

  • Author: Yan T.
    Date: vr, 30/06/2006 - 13:16

Door geen enkele match te verliezen mogen de kiwi’s kiezen wie ze als tegenstander op het water krijgen in de volgende stage van deze competitie. En die eer valt BMW Oracle Racing Team.
Desafio Espanol won eveneens zijn 2 matchen gisteren en komt zo op de vijfde plaats te staan. Ook zij mogen kiezen tegen wie ze het opnemen in hun divisie. Zij zullen het opnemen tegen Team Shosholoza.
Het Franse team Areva staat aan de top in de derde groep en mag dus ook kiezen tegen wie ze het gaan opnemen in de halve finale. En de Fransen opteren voor de Chinzen.

Vanaf dit moment in de competitie zal een team in zijn divisie blijven tot het einde van Louis Vuitton Act 12. Om je een voorbeeld te geven, kan er geen enkele boot uit de top divisie lager finishen dan een vierde plek. En geen enkele boot van de tweede divisie lager eindigen dan een vijfde plek.

In elke divisie mocht de schipper van het team dat hoogst geklasseerd staat kiezen tegen wie hij uitkomt uit iemand van de andere 3 teams. De 2 overblijvende zullen het onder elkaar uitvechten en de 2 winnaars komen dan terug tegen elkaar uit. Een opgegooide munt zal uitmaken langs welke kant je de startbox invaart.

In een beste van 3 wedstrijden zal het team dat eerst 2 punten scoort verder gaan naar de divisie finale. De verliezers gaan naar de "Petit final".

foto © Gilles Martin-Raget

www.americascup.com
Discussieer hier

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: