Belgen komen met goud en zilver thuis van de WIIBROE-Cup - Copenhagen

Afgelopen Pinksterweekeinde behaalden de Belgische zeilers Bart Bomans - Jill Ponnet de gouden plak tijdens de WIIBROE-CUP te Copenhagen (Denemarken). Onder winderige omstandigheden haalden ze het nipt van het ander Belgisch duo met Manu Hens als stuurman. Derde werd de Noorse boot van Ullrig Sandvig.

50 boten namen deel aan deze jaarlijkse zomerklassieker, waarvan 4 onder Belgische vlag. Daar waar jarenlang de Scandinaviërs het voortouw namen in deze internationale competitie, lijkt het er nu op dat de Belgen - met allen stek aan het Antwerpse Galgenweel - zich er stilaan laten opmerken.

Het Europees kampioenschap Snipe vindt plaats de eerste week van augustus te Pori, Finland.

Hup, met z'n allen tegen die Vikings!

Wiibroecup 2006

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: