Mini Fastnet - Peter Laureyssens met Ecover voorop met 3 mijl voorsprong

Dit weekend is vanuit Douarnenez in Frankrijk de 21e uitgave van de Mini Fastnet van start gegaan. Aan de start verschenen bijna 100 mini's. Alle ogen ook deze keer gericht op Peter Laureyssens die met zijn fonkelnieuwe proto gaat proberen het succes van vorig jaar te herhalen.
Peter, enigszins nerveus aan de start, maakte alvast duidelijk tijdens de proloog op zaterdag dat er rekening met hem dient gehouden te worden, een derde plaats was een schitterend resultaat met een boot die slechts een paar weken geleden te water is gelaten en waar maar 4 keer mee getraind is.

De start van de Mini Fastnet verliep vlot, met uitzondering van 2 valse starts was het
om 12u40 zover. De weersomstandigheden waren licht, 1 tot 2 Bf West onder een stralende zon,
de Ecover ging van het begin mee met de kopgroep, kruisrakken zeilend
tegen de wind, de baai van Douarnenez uit.

Bij het verlaten van de baai lag de mini van Peter al in tweede positie.

Bij het schrijven van deze tekst heeft de Ecover de Fastnetrots al gerond en ligt
hij met een 3 mijl voorsprong voorop.

Aankomst verwacht in Douarnenez uiterlijk donderdagochtend.

foto © Mark Meulemans
www.vision-art.be

Moedig Peter aan via het Clubracer Forum

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: