Volvo Ocean Race dobbert rond Engeland

  • Author: Yan T.
    Date: di, 06/06/2006 - 12:47

Toen we maandag met de X35 klasse de aanbreng race naar Rotterdam zeilden, keken vele van ons achterom om te zien of we voor de Volvo 70’s zouden finishen. We wisten niet waar ze lagen en we wisten dat ze vorige vrijdag vertrokken waren. Maar even rond Engeland zeilen blijkt voor Volvo 70’s niet zo simpel te zijn. De helft van het eten is al op en ze hebben er nog maar een derde op zitten. Als er geen wind is gaat er geen enkele zeilboot vooruit en het ziet er niet naar uit dat ze veel wind gaan krijgen deze etappe.

De boten liggen momenteel 12nm uit elkaar en kunnen makkelijk zien welke zeilen er op de concurrentie wordt gevoerd. Het gerucht gaat de ronde dat ze wel eens niet op tijd zouden kunnen zijn voor de inport race op zaterdag 10 juni? Zo zou het kunnen dat de boten ineens na de finish naar de startlijn van de inport race moeten zeilen.

Buiten een paar honderd gijpjes hebben ze er aan boord van ABN Amro 1 een andere hobby op na gehouden, Mark Christensen(wachtleider):

"Yesterday morning we had a tired and hungry pigeon land on the boat, Jan caught it and put it to sleep (no he didn't kill it), the most amazing thing I have seen in awhile. We videoed it, so have a look for it. When it woke up, it then stayed on the boat all afternoon, eating crumbs and drinking out of a water container that Tony (Mutter) made for it. We thought that once it was well rested it would then fly away but darkness came and it slept in a corner at the back of the boat. At one stage during the night we passed within a couple of miles of a headland on the south coast of Ireland. We woke it up but it would have nothing to do with leaving and went back to sleep. This morning when the sun came up, it took off and flew towards the shore, 70 miles from where we picked it up and probably lucky to be alive, I can't imagine pigeons swim too well."

Ericsson ligt momenteel eerst gevolgd op een mijltje door Brasil 1, 4 mijl daarachter krijgen we ABN Amro 1 en de Pirates of The Caribbean die 2 nm uit elkaar liggen, ABN Amro 2 ligt op een vijfde plaats en op 12nm van de leider ligt Brunel. Over Movistar hebben we nog steeds geen nieuws.

Foto: looking for wind onboard ABN AMRO TWO © Team ABN AMRO

http://www.volvooceanrace.org

Discussieer hier

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: