MExt Multihull Cup - eerste Belgisch kampioenschap lange afstand voor Formule 18 catamarans

Oostende wordt dit jaar de start- en aankomstplaats voor de MExt Multihull Cup, het eerste Belgisch kampioenschap lange afstand zeilen voor Formule 18 catamarans. Dit zijn snelle tweerompsboten van 5,5 meter lang en 2,6 meter breed die worden bemand door 2 personen en vanaf het strand in zee vertrekken.

De praktische organisatie van dit kampioenschap dat zal plaatsvinden op 12 en 13 augustus 2006 ligt in handen van de Ostend Sailing & Racing Club.

OSRC Voorzitter Freddy Lecomte vertelt ons: "Wij zijn bijzonder fier dat de OSRC dit kampioenschap mag organiseren. Het is immers de enige zeilwedstrijd voor catamarans in de Benelux waarbij het totaalklassement wordt gevormd door het samentellen van de tijden van de 2 wedstrijddagen. Deze formule is bijzonder populair in Frankrijk en komt op vraag van de zeilers nu ook naar België. De OSRC heeft met haar vroegere evenementen bewezen de organisatie van een dergelijke wedstrijd aan te kunnen."

"Door haar centrale ligging is Oostende de ideale locatie voor deze lange afstandsrace. Op zaterdag 12 augustus racen de deelnemers langs de kust richting Frankrijk om vervolgens na het ronden van een merkteken opnieuw in Oostende aan te komen. Op zondag 13 augustus zal de vloot ongeveer een zelfde scenario ondergaan maar dan richting Nederland."

"Deze wedstrijd waarbij de zeilers zich telkens gedurende een ganse dag op het water moeten concentreren en merktekens op het water moeten vinden, is de perfecte test van goed zeemanschap, tactiek, team work, uithouding, boot handling en trim. De winnaars zijn dus ware allround kampioenen"

De MExt Multihull Cup wedstrijdorganisatie verwacht ongeveer 50 teams uit Belgie, Nederland en het Verenigd Koninkrijk

Meer info en inschrijven: MExt Multihull Cup (een eTech media productie)

Discussieer hier

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: