Optimist Benjamin Cup 2006

Dit weekend werd op de Spuikom in Oostende het Benjamin Criterium georganiseerd in de Optimistklasse, het BK voor de min 12 jarigen. Er daagden 23 deelnemers op waarvan een uit Nederland. Met een dergelijk veld is de toekomst van de klasse voor de volgende jaren verzekerd.

In totaal werden er over de twee dagen 8 reeksen gevaren. Zaterdag stond er een goede 2 bf. onder een staalblauwe hemel. Onder de strakke leiding van het comité van de WOS werden er 4 mooie reeksen afgewerkt met telkens dezelfde winnaar: Vince Dergent.

Zondag was de zon opnieuw van de partij en bij een afnemende wind werden er uiteindelijk weer 4 reeksen afgewerkt. Opnieuw was het Vince die alle reeksen op zijn naam wist te schrijven en dit ook telkens met een respectabele voorsprong. Met een 1 als aftrek is hij de nieuwe benjaminkampioen. Tweede werd Kevin Bonnevie met 1 punt voor Thomas Van den Bossche.

De nevenwedstrijd voor de miniemen werd gewonnen door Stijn Van Hoye, voor Tom Alleman en Michiel Curvers.

Uitslagen op www.optimist.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: