Chasseur Nederlands Kampioen First 31.7 2006

De CHASSEUR van Hans de Jager is gisteren met zijn team Nederlands Kampioen in de First 31.7 klasse geworden. Over 3 dagen toonde hij zich de meest constante zeiler in een zeer sterk deelnemersveld. Zijn serie 1, 2, 7 (aftrek), 4, 5, 2 laat zien dat hij slechts de eerste race winnend afsloot maar door constant bij de eerste 5 te zeilen toch het kampioenschap veilig stelde.

Dat de top in de 31.7 klasse breed is blijkt ook uit het feit dat er door 5 verschillende teams een eerste plaats werd gezeild. De winnaar van vorig jaar, Bart den Hartigh met Prime Time werd derde in het eindklassement.

Het NK startte vrijdag 7 juli met een long distancerace op de Noordzee. Onder prima zeilcondities, windkracht 4 uit het zuidwesten werd een race van ruim 30 mijl rond de boeien in het Westgat en de Banjaard gezeild. Kenmerkend voor deze race was dat er grotendeels tegenstrooms moest worden gevaren. Toch bleef het deelnemersveld opvallend dicht bij elkaar. Deze eerste wedstrijd werd gewonnen door Hans de Jager met Chasseur.

Op de 2e dag werden er 4 korte upwind-downwind races gevaren op de Oosterschelde. Gedurende de dag nam de westelijke wind af van een kleine 4 bft tot ca. 2 bft. Wat het vooral in de laatste race lastig maakte als gevolg van de steeds sterker wordende stroom. Deze dag toonde Bart den Hartigh met Prime Time zich de sterkste op de korte baan met een serie 3, 2 ,1, 3. Het Kampioenschap werd afgesloten met een middellange afstandrace rond de boeien op de Oosterschelde. Gedurende de race nam de erg vlagerige wind toe tot ca. 6 bft. Dit leverde veel zeilwissels maar ook spectaculaire spinnakerrakken op. Deze race, waarbij de eerste 5 boten binnen 1 minuut om de laatste boei kwamen werd gewonnen door Adri van de Velde met Villa First. In het het laatste scherpe reach rak hees hij in een alles of niets poging de spinaker en wist nipt voor Chasseur te finishen.

Over 3 dagen zag de top van het klassement er als volgt uit:
1.NED 6431 Chasseur, Hans de Jager
2.NED 6599 Shoebox, Ruud Sondag
3.NED 6369 Prime Time, Bart den Hartigh
4.NED 6816 Big Time,Rein Bakker
5.BEL 7171 Beluga, Ulbrik Janses

foto © ClubRacer.be

Discussieer hier over de Deltaweek en het NK First 31.7UPDATE:en zie ook het vanuit de kuip verslag van VillaFirst

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: