Meer dan 400 zeiljachten verwacht tijdens Cork Week 2006

  • Author: Ice
    Date: do, 13/07/2006 - 01:10

Het pittoreske zeezicht dorpje Crosshaven in Cork is zich vollop aan het voorbereiden om de duizenden zeilers en toeschouwers te ontvangen tijdens Cork Week 2006.
Naar eigen zeggen de grootste zeilregatta door slechts 1 jachtclub georganiseerd.

Meer dan 400 zeiljachten, de meeste uit Ierland, UK, Frankrijk, Nederland en België, en voor het eerst eentje uit de Filippijnen, worden verwacht tijdens dit tweejaarlijks evenement.

Tijdens Cork Week is de ISAF Classification Code van kracht. Er gelden geen restricties voor categorie 1 & 2 zeilers. Categorie 3 zeilers (lees professionals) zijn enkel toegelaten in de klassen; Super Zero, Zero, IRM, Sportboats en One Designs als hun eenheidsklasse regels het toelaten. En voor alle klassen geldt de regel dat er maximum 2 categorie 3 zeilers aan boord mogen zijn.

Cork week 2006 in associatie met Failte Ireland laat het eerste startschot knallen op zaterdag 15 juli en de messen blijven geslepen tot 21 juli.

De Formidable III van Piet Vroon kunnen we alvast een te volgen boot noemen. Wat andere Benelux deelname betreft blijft het raden want de Cork Week website geeft geen krimp over een deelnemerslijst.

Ken jij nog Benelux deelnemers? Post ze in het Clubracer Forum aub.

www.corkweek.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: