Europees kampioenschap voor de olympische Ynglingklasse op Nederlands vaarwater

Op dinsdag 25 juli start de eerste race om de Europese titel in de olympische drie-persoonsboot voor dames, de Yngling. Vanuit het International Sailing Center te Medemblik starten 27 teams uit 16 landen op het IJsselmeer om tot en met zaterdag 29 juli twee races per dag te varen. Nederland is vertegenwoordigd met de negen kernploegleden in drie boten. Daarnaast gaan drie jeugdteams het water op om vooral ervaring op te doen.

Nederlandse teamindeling
Coach Maurice Paardenkooper heeft de volgende indeling bekend gemaakt voor de kernploegleden:
Ned 1, Janneke Hin, Marije Faber en Floortje Hendriksen
Ned 11, Mandy Mulder, Brechtje van der Werf en Petronella de Jong
Ned 111, Annelies Thies, Annemieke Bes en Marije Kampen.

De jeugdteams bestaan uit:
Ned 335, Jildau ter Horst, Marieke Versteegt, Vera Krzeminski
Ned 336, Lianne Kedde, Roos Eichhorn, Mirjam de Boer
Ned 337, Astrid Zweistra, Lieske Wierenga en Chantal Hakkel

De teams worden begeleid door de coaches: Maurice Paardenkooper, Klaartje Zuiderbaan en Rob Sepers.

Programma
Op maandag 24 juli is om 19.00 uur de openingsceremonie. Dinsdag 25 juli is de eerste wedstrijddag met twee races. De eerste start is gepland om 11.00 uur. Race drie en vier volgen dan op woensdag 26 juli. Op donderdag 27 juli staan race vijf en zes op het programma en op vrijdag 28 juli race zeven en acht. Op de laatste wedstrijddag volgen de laatste twee races, race negen en tien. De prijsuitreiking volgt dan om 19.00 uur.

Volvo Eurocup 2006 en EK
Voorafgaand aan het EK wordt de Volvo Eurocup gevaren. Deze vindt plaats van 21 juli tot en met 23 juli. Voor de kernploegleden van het Watersportverbond wordt deze serie gebruikt als een testevenement.

Organisatie
De organisatie is in handen van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek, de Ynglingclub Holland, de International Yngling Association en het Watersportverbond.

Het evenement is ook te volgen via www.yngling.nl/ec2006

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: