Sterk deelnemersveld ABN AMRO EK Optimist 2006

Zondag 23 juli gaat het ABN AMRO IODA EK Optimist 2006 met een sterk deelnemersveld van start in het Friese Workum. Er staan 239 jeugdige talenten uit 41 landen vooringeschreven, waarvan 22 nationale teams inmiddels de Nederlandse hittegolf trotseren.

De titelverdedigers Emma Oljelund (SWE, meisjes) en Jes Lyhne Bonde (DEN, jongens) zijn al van de partij. De zilveren medaillewinnares van 2004, Afrodite Kyranakou (GRE), en de Zweedse kampioene Clara Svensdotter gaan eveneens op jacht naar de overwinning.

Het zonnige wedstrijdterrein op camping It Soal vult zich langzamerhand met zeilers, coaches, ouders en boten. De feesttent staat klaar, de nationale vlaggen wapperen in de Friese wind en op het IJsselmeer verschijnen steeds meer Optimisten. Het gaat om een Europees Kampioenschap, maar de hele wereld strijkt neer in Friesland.

De niet-Europese deelnemers strijden mee in het algemene klassement en dus niet voor de Europese titel. Dertig procent van de deelnemers van vorig jaar is nu te oud of gaat naar het WK Optimist. Daardoor is het moeilijk in te schatten welke zeilers de top zullen vormen, maar de Scandinavische kinderen varen tot op heden een sterk seizoen en gelden in ieder geval als favorieten.

De organisatie van de ABN AMRO IODA EK Optimist 2006 is in opdracht van Optimist Club Nederland in handen van Zeilvereniging Workum en de Stichting Wedstrijd Organisatie Optimist Zeilen (W.O.O.Z.).

Er staan van zondag 23 tot en met donderdag 27 juli 2006 in totaal twaalf races gepland, waarvan er minimaal drie nodig zijn voor een geldig kampioenschap.

Op woensdag 19 juli begint de officiële inschrijving op locatie en de oefenwedstrijd vindt aanstaande zaterdag plaats. Aansluitend zal om 17.00 uur de Commissaris van de Koningin in Friesland, Ed Nijpels, het ABN AMRO IODA EK Optimist officieel openen. De ceremonie vindt plaats op de Merk in Workum.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: