56 Boten uit 11 landen op Europees Kampioenschap Snipe 2006

56 boten uit 11 landen zullen in Pori (FIN) strijden om de Europese titel in de Snipe klasse. Het Europese kampioenschap loopt officieel van 31 juli tot 5 augustus, en wordt nog vooraf gegaan door het Scandinavisch Kampioenschap van 28 tot 30 juli.

Spanje stuurt de grootste vloot van 11 boten - waaronder titelverdediger Sanchez - in deze wedstrijd. Italie en Noorwegen sturen elk 9 boten, gastland Finland 8 boten. Samen met Belgie sturen ook Rusland en Zweden elk 5 boten. Vanuit Denemarken, Frankrijk, Polen en Portugal komt telkens één boot.

Algemeen wordt aangenomen dat Spanje en Belgie de grootste kanshebbers in hun teams hebben, hoewel niets vooraf zeker is en ook Russische en/of Noorse teams als outsiders voor een verrassing kunnen zorgen.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: