WK SPLASH en EK FLASH groter dan ooit!

Tijdens het WK Splash en EK Flash in Riva (ITA) van 12 t/m 19 augustus 2006 zullen meer dan 245 zeilers/sters deelnemen.
Nog nooit zijn er op een Internationaal Splash/Flash evenement zoveel jeugdzeilers aan de start verschenen. Op dit moment zijn er 189 Splashes uit twaalf landen en 60 Flashes uit zes landen ingeschreven.

Voor het eerst zullen er ook zeilers uit Mexico, Uruguay, Puerto Rico en Bermuda deelnemen waardoor het landen totaal in de Splash uiteindelijk op dertien uitkomt.

In de maanden april en juli zijn er Splash presentaties gehouden tijdens de Zuid- en Noord-Amerikaanse Optimist Kampioenschappen in Colombia en Puerto Rico. De interesse voor deze perfecte vervolgklasse na de Optimist was dan ook zeer groot.
Tijdens het WK in Riva zullen ook clubs uit Italië en omliggende landen worden uitgenodigd om kennis te maken met deze jeugdklasse.

Voor het WK zal een grote groep zeilers via Zwitserland reizen om daar de Open Swiss Splash/Flash te varen, waarna de reis wordt voortgezet naar Riva. In Zwitserland zullen 100 Splash/ Flash zeilers aanwezig zijn. Voor de Zwitserse Klasse Organisatie is dit een grote opsteker.

foto via skob.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: