Europees Kampioenschap Yngling voor vrouwen 2006

Nederlanders maken indruk, Frans team aan de leiding

Op de tweede dag van het Europese Kampioenschap Yngling vielen de prestaties van de Franse en het Nederlandse team op. Vooral de boot met Mandy Mulder, Brechtje van der Werf en Petronella de Jong deed goede zaken. Ze klommen op van een 15de naar een 5de plaats in het algemeen klassement. Met een tweede en een derde plaats presteerde dit team het beste van alle 30 deelnemers. Het Franse team van Anne Le Heley gaat nu aan de leiding in het algemeen klassement. De Nederlandse boot met Annelies Thies, Annemieke Bes en Marije Kampen ruilde de 2de plaats in voor de 3de. met de Australische Bethwaite.

In de ochtend probeerde het race comité nog een wedstrijd te starten maar de wind was te zwak en zonder richting. Na een paar pogingen was het gedaan en moesten de zeilers op het IJsselmeer rondrijven in de brandende zon tot ongeveer 15.00 uur. Op dat moment kwam de zeewind van de Waddenzee opzetten uit het noordoosten en kon er gestart worden in perfecte, on-Hollandse omstandigheden met 30 graden Celsius en ongeveer 10 knopen wind.

In het algemeen klassement staan nu twee Nederlandse teams in de top vijf. Thies, Bes en Kampen zaten de eerste race er goed bij en eindigden 6de. De tweede race hadden de dames een valse start en moesten als laatste vertrekken. Ze vochten op een wonderbaarlijke manier terug naar een zevende plaats op de finishlijn. Thies was niet echt tevreden. "Het is OK, maar niet goed. Maar wel blij dat we ons zo naar voren kunnen zeilen. We gaan u ook eens voorin beginnen."

Mandy Mulder is een relatieve nieuwkomer vergeleken met Annelies Thies. Maar ze doet niet voor haar onder. Mulder zeilt dit evenement met Petronella de Jong en Brechtje van der Werf. Hoewel de negen zeilsters uit de drie kernploegboten samen een team vormen, wist Mulder Thies in de eerste race voorbij te zeilen en een derde plek te claimen. Mulder zei na afloop, "Na ons resultaat van gisteren is dit een enorme opsteker. We kunnen het gewoon. We hebben na gisteren weer zoveel geleerd. Maar het einde was zenuwslopend. We wisselden met vijf boten steeds van plaats. Het was heel spannend en lastig. Je moet snel beslissen, maar we zijn heel blij met ons resultaat."

Meer foto's en uitslagen: www.yngling.nl/ec2006

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: