Skandia Cowes Week 2006

  • Author: Yan T.
    Date: do, 27/07/2006 - 15:57

29 juli begint het, wie doet er zoal mee?

In de IRC 0 klasse vinden we voor Nederland de Volvo 70, ABN AMRO 1 en Formidable 3 terug. Als je op de naam ABN AMRO 1 klikt in de deelnemerslijst staat er bij CV: Volvo Ocean race : Winner, wat best wel stoer is. Zij zullen het moeten opnemen tegen ICAP Maximus, Fresh Guidance uit Duitsland wat een Bermudian sloop is maar eruit ziet als een TP 52.

En nu we het toch over TP 52’s hebben, er doen er 2 mee in deze klasse, Red en Panthera (deze laatste ging met de grote prijs van Cork week 2006 aan de haal). Verder hebben we nog Magic Glove die eveneens met alle eer gingen lopen in Cork maar dan in een klasse lager.

IRC 1 & 2
In de IRC klasse zitten blijkbaar ook een paar Belgen die een gooi zullen gaan doen naar winst hier in Cowes. Onder hen zien we de Moana van Francois Goubau, de 47.7 die gestuurd wordt door zijn zoon. Deze jongens hebben nu concurrentie gekregen van 7 andere Beneteau’s 47.7 en hun handicap onderling verschilt al evenveel als die van een lichtgewicht tegenover die van een zwaargewicht boxer. De laagste heeft een TCC van 1.112 en de hoogste (en dat is dan ineens het snelste schip op papier in IRC2) heeft een TCC van 1.139! Moana bevind zich op een derde plaats in dat lijstje en werd vorig jaar nog 2de in deze klasse, we zijn eens benieuwd hoe ze het zullen gaan opnemen tegen gelijkaardige schepen.
De andere Belg is de Allard, een Sydney 39 die bemand wordt door een mix van Belgen, Nederlanders, Aussies en wat Engelanders (de locals in kwestie dan). Allard eindigde vorig jaar nog op een 6de plek, zullen ze dit jaar in de top 3 geraken?

Verder krijgen we de Nederlandse delegatie onder de naam Roark. Er wordt veel van hen verwacht na hun dominant optreden in Spi Ouest France eerder dit jaar. Serendipity de X442 van Koene Talsma is er dit jaar ook weer bij, zij werden vorig jaar 20ste. Voorts hebben we op het lijstje de Grand SLAM staan, een Grand Soleil 40 van Hans Keverling Buisman en de Phoenix (IMX 40) van Mark Eriks die de op één na traagste boot op papier zijn in deze klasse.

IRC 3In de IRC 3 klasse vinden we enkel de Yellow Rose die het met hun nieuwe X35 zullen gaan opnemen tegen de andere X35’s. Er zijn 4 X35’s ingeschreven waaronder de Perfect Ten die we eerder al zagen optreden in de North Sea Regatta en de Audi X35 Cup. Opvallend is het aantal First 40.7's in deze klasse, ze zijn met 23 boten vertegenwoordigd.

IRC 4IRC 4, heeft met 40 deelnemers slechts 2 buitenlanders ingeschreven, een Ier in een J35 en de Belgen Philippe Bergmans/Bernard Wilmet met hun Beneteau 34.7 Aquaholic. Er zijn slechts 3 Beneteau’s 34.7’s ingeschreven wat jammer is betreft een beetje One Design gedoe in deze klasse, maar wat beter is, is dat zij bijna de traagste boot op papier zijn en dus een kans maken als ze de boot snel varen.

IRC 5IRC 5 heeft slechts 1 Nederlander ingeschreven, de Winsome van Harry J Heijst.

IRC 7IRC 7 klasse kan op concurrentie rekenen van de Rode Baron, een Kalik 33 van Hans Kleft.

J-SpritIn de J-Sprit klasse werd de Nederlandse J92, Jimjams van Paul Van der Pol vorig jaar nog 2de, dit jaar gaan ze voor goud.

X 332De X332 klasse zal het dit jaar met slechts 1 Nederlander moeten doen, de Nixie van Igor Quick werd al 2 jaar achtereen 8ste, er doen slechts 8 boten mee dit jaar en ze zijn niet van plan om dit jaar ook 8ste te worden.

foto: Maximus

Discussieer hier over Cowes Week 2006

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: