WK Cadet gestart in zeer lichte omstandigheden

Na meer dan een week trainen zijn de cadetten gisteren begonnen aan het wereldkampioenschap op het Balatonmeer in Hongarije.
Zondag 23 juli stond de practice race op het programma. Amper 3 knoopjes wind maakten de omstandigheden extreem moeilijk om een wedstrijd weg te schieten. Hierdoor kon de gold fleet noch de silver op tijd aan de boventon komen.

Gisteren 24 juli was het de eerste race-dag van het. De Cadet zeilers begonnen met een paar uur uitstel, weer te weinig wind en te hoge temperaturen... We lezen 36° in de schaduw.

Omstreeks twaalf uur gingen de Cadet zeilers het water op. De gold fleet begon met een general recall, waarna de black flag werd gehesen. De Belgen deden het goed tijdens de eerste manche, er zaten er 4 in de top 20 aan de eerste boventon; Toon, Karen en Lode kwamen rond het getal dertig rond.
In het laatste kruisrak viel de wind weg en werd het spannend of iedereen binnen de tijdslimiet de finish zou halen.
Morgan, Lode en Karen hadden een BFD wat maakt dat er nu vier Belgen ook laatst staan. Voor hen kan het dus enkel de goede richting uit. Quinten werd knap 8ste, Roger 16de en Wouter 18de.

In de Silver fleet golden de zelfde condities als in de Gold.
Charlotte Lauwers trok naar rechts en kwam 18 aan de boventon gevolgd door Lisa op de 30ste plaatse met net daar achter Tibbe, Charlotte Van Riet en Sam. Ook hier viel de wind weg in het laatste rak naar de finish en werd de tijdslimiet net gehaald door een Engelsman. Charlotte Lauwers werd uiteindelijk 9de . Sam heeft ongelofelijk veel ingehaald en werd super 16de.
Gevolgd door Charlotte van Riet op de 29ste plaats dan Tim op 40, Sarah op 53 en Tibbe op 57. Lisa en Robbrecht haalden het niet en kregen een DNF.

Top tien na drie races:

1. Francisco Cosentino / Samcho Castro, ARG, 5 punten
2. David Gestoso / Rodrigo Valdes, ESP, 21
3. Hamish Stone / Aaron Woolf, GBR, 27
4. Quinten Lauwers / Jules Greeve, BEL, 27
5. Gonsalo Cosentino / Lucas Cabral, ARG, 31
6. Peter Lawrance / Liam Pardy, GBR, 36
7. Lukasz Kawinski / Damian Frank, POL, 39
8. Katrina Brewer / Christopher Brewer, GBR, 40
9. Juan Mario Ferrantino / Camila Agnoletti, ARG, 43
10. Bartosz Giemza / Mateusz Kozlowski, POL, 43

www.cadetclass.hu

Discussieer hier over het WK Cadet 2006

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: