De 36e deltaweek van start onder wisselende omstandigheden

De 120 zeilers die in het eerste weekend van de Deltaweek varen begonnen hun wedstrijden onder wisselende omstandigheden.
Tijdens de eerste race op vrijdag zorgde het gebrek aan wind nog voor wat problemen. Zo moest voor de zeilers die van Bruinisse naar Zierikzee voeren de wedstrijd worden afgekort door het wegvallen van de wind. Ook de derde wedstrijden voor de zeilers op de korte IMS baan moest door gebrek aan wind vervallen.

Op zaterdag 1 juli 2006 was er sprake van perfect zeil weer. Zon, warm en een prachtige zeilwind. Door die omstandigheden en de keuze voor de wedstrijd banen konden de schippers en hun bemanningen echt laten zien wie er nu het beste kan zeilen.

Op zaterdag is de Deltaweek ook officieel geopend.
De voorzitter van het Watersport verbond dhr Jan van Gelderen verrichte de openingshandeling. In zijn openingswoorden prees de heer van Gelderen naast de goede organisatie vooral de sfeer van het evenement: Open en ontspannen. Mede daardoor is de Deltaweek één van de weinig groeiende zeilevenementen in Nederland. Na het symbolische startschot begon een geanimeerde avond op "het Luitje" in Zierikzee. De zeilers waardeerden de wat latere starttijd op zondag morgen bijzonder.

Zondag leek wat weer en omstandigheden een herhaling te worden van de zaterdag. Op het moment dat de boten moesten starten viel echter op de Oosterschelde de wind weg. Op de eenheidsklasse baan lukte het nog wel om de snelle X-35, X-99 en sportboten één baantje te laten varen. Daar bleef het ook bij want de geplande verdere wedstrijden op die baan bleken niet mogelijk.

Aan de andere kant van de Zeelandbrug kwam vlak voor 14.00 uur de wind opzetten waardoor op de baan van de IMS,ORC,Rond en Platbodems en de ongemeten boten nog een wedstrijd kon worden gevaren. De schippers die het geduld konden opbrengen om daarop te wachten werden beloond met een mooie race. Door de lange tijd die met name de IMS boten stil hebben gelegen was de uitslag wat merkwaardig.

Overallwinnaar van het IMS topevenement werd in de klasse
IMS 1 Peter de Ridder uit Gorkum met de Checkmate 3
IMS 2 A.P. van Wijngaarden uit Bergambacht met de boot Zeebeer 3

Discussieer hier over de Deltaweek

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: